Search
Monday 1 June 2020
  • :
  • :

VEČER FOLKLORA: 5. Bošnjačka noć u Vodnjanu kod Pule

folkloraa na kojoj su učestvovali: BKUD „Vodnjan“, kao domaćin, sa dvije ekipe a to su prva postava uz koreografa Almira Bektića i mališani sa njihovom voditeljicom Mihajla Pekarić, KUD „Bosna“ Istarske Županije, MPZ „Sevdalije“ Rijeka, KUD „Ulika“ Fažana, KUD „Sevdah“ Rijeka, KUD „Ljiljan“ Ljubljana i Amir Rešidović iz Poreča sa svojim autorskim pjesmama. Muzikom uživo sve prisutne goste su zabavljali su Enes i Antonio.

Predsjednik BKUD „Vodnjana“ Bilal Pekarić svim gostima se zahvalio što su bili na manifestaciji i uručio im zahvalnice kao i prigodne poklone. Zamjenik gradonačelnika Grada Vodnjana Enea Codacci se takodjer zahvalio na svemu i BKUD „Vodnjan-u“ obećao maksimalnu podršku u budućnosti. Nakon završetka manifestacije svi učesnici su išli na zajedničku večeru u lokalni restoran gdje se nastavila zabava uz živu muziku.

Na večeri folklora godinu dana ranije, za razliku od ove godine, bilo je nekoliko kulturno-umjetničkih društava i udruženja žena iz Bosne i Hercegovine među kojima i Udruženje žena „Mala Kladuša“. Kladuščanke je ove godine u vrijeme održavanja ove manifestacije put odveo u Tursku i to je, vjerujemo, razlog zbog kojeg nisu učestvovale u Vodnjanu, na ovoj iznimno lijepoj Bošnjačkoj noći, organiziranoj peti puta. Budući da je Kladuščanke u Vodnjanu prošle godine pratila kamera Redakcije ReprezenT-a, evo prilike da se podsjetimo kako je izgledao njihov izlet u Pulu te prvi nastup u inostranstvu, upriličen upravo u Vodnjanu. BKUD „Vodnjan“ uzvratilo je posjetu Udruženju žena „Mala Kladuša“ što je također zabilježila kamera ove Redakcije pa se i to druženje može pogledati u priloženim video zapisima. Pripremio: Tihomir GERŠNER
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.