Search
Monday 24 June 2024
  • :
  • :

UŽŽZOR Vakat iz Jezerskog organiziralo druženje sa humanitarnim ciljem

Humanost na djelu: UŽŽZOR „Vakat“ iz Jezerskog organiziralo druženje sa humanitarnim ciljem

Udruženje žena za održivi razvoj „Vakat“ iz Jezerskog, Bosanska Krupa organiziralo je 19. maja u Bistrou Grand humanitarnu večer s ciljem prikupljanja novčanih i drugih sredstava za pomoć starim i iznemoglim licima, te djeci sa područja Općine Bosanska Krupa.

Piše: Adis Jamak

Druženje humanitarnog karaktera počelo je u 20:00 sati, a gosti su uživali uz zabavni sadržaj koje su pripremile članice ovog udruženja.

Na druženje su se odazvala i druga udruženja sa područja Unsko-sanskog kantona, koja su svojim dolaskom i prisustvom dala podršku. Između ostalih, podršku su dala udruženja žena iz Male Kladuše, Podzvizda, Kličića, Ostrošca, Majetića, Bužima, zatim udruženje za pomoć oboljelima od karcinoma „Mimoza“ iz Bosanske Krupe, KUD Jezerski, Inox-Jezerski, Pčelarstvo Remzija Ramić, Vila Adriana iz Bihaća, te Bistro Grand Jezerski i Emir Mehić, koji je ujedno i zabavljao goste u toku večeri.

Članice udruženja su svojim izvedbama tradicionalnih izvornih pjesama dodatno zagrijale atmosferu. Predsjednica udruženja žena „Vakat“, Suada Harčević, obratila se gostima i zahvalila svima koji su na bilo koji način sudjelovali i podržali ovu aktivnost.

U toku humanitarne večeri sakupljeno je oko 460,00 KM, a sav prikupljeni prihod namijenjen je za potrebe onima koja je pomoć nužno potrebna, sa akcentom na stara i iznemogla lica, te maloljetnu djecu.

 

Piše: Adis Jamak

”macanovici.net”
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.