Search
Saturday 10 June 2023
  • :
  • :

USKRužnić poručio političarima iz Sarajeva: “Ne trebaju ni sada dolaziti u čizmama!”

Premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić oglasio se na društvenim mrežama o stanju u ovom kantonu koji je zahvaćen poplavama.

Uputio je poruku političarima iz Sarajeva, a njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Kad su predizborne kampanje u javnim nastupima i njihovim sastavima na društvenim mrežama veliki političari iz Sarajeva uvijek ponude izlive ljubavi za Krajinu i Krajišnike.

Godinama prije svako obraćanje bi započinjali sa velikim selamima koje nam donose iz Sarajeva.Ako se politička situacija malo zaoštri, pričaju nam o “tak'im i tak'im” milionskim projektima koje su namijenili za Krajinu, ali vazda kriva lokalna vlast što to nije realizovano, a inače bi svakako.

A, nama je valjda suđeno da se borimo. Sa migrantskim krizama, sa velikim političkim retoričarima bez djela i rezultata, sa prirodnim katastrofama. I tako, dok se ovih dana borimo sa vodom i poplavama, zaključujem da problem odnosa prema Krajini nije ni u politici nego u neosvještenosti i neobrazovanosti političara koji pojma nemaju šta je država ni šta je patriotizam.

Političari u Sarajevu se ni u javnom nastupu ne ponašaju državnički, a kamoli sada u djelima da pokažu brigu za državu. I ne, ne trebaju nam sad dolaziti ovamo u čizmama i sa kolonom medija! Hvala Bogu pa sam rođen ovdje gdje te tome nauče i roditelji i svaki komšija.

Krajišnici će i ovog puta svoj, a ako zatreba i ostale dijelove domovine, odbraniti svim raspoloživim sredstvima. Zajedno!”, kazao je Ružnić.

 

 

 

cazin.ba
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.