Search
Thursday 30 November 2023
  • :
  • :

Dubioza i Helem nejse poslali poruku Vladi Federacije BiH: ‘Ako niste skontali – Krajina je dio BiH’

Bosanskohercegovački bendovi Dubioza kolektiv i Helem nesje oglasili su se na društvenim mrežama i poslali poruku vlastima u Bosni i Hercegovini povodom poplava u Krajini.

“@vlada fbih pomjerite gu*zove iz sarajevskih fotelja i počnite se baviti Krajinom”, poručili su članovi benda Helem Nejse.

Ako još niste skontali – Krajina je dio BiH“, napisali su članovi Dubioze kolektiv.

Podsjećamo, udruženje Pomozi.ba priprema šleper pomoći – tačnije vode, hrane, vreća sa pijeskom, čamaca i ostalih stvari koji kreće u narednim satima prema Krajini sa 30-tak volontera i uposlenika Pomozi.ba iz Sarajeva. Istovremeno Pomozi.ba pokreće i akciju pomoći za Krajinu, a u tu svrhu u funkciju je stavljen humanitarni broj 17041, pozivom se doniraju 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. operatere.

Shodno razvoju situacije Pomozi.ba će na svojim društvenim mrežama obavještavati javnost o trenutnim aktivnostima, te eventualnim potrebama za volonterima i drugim vrstama pomoći.

U Sarajevu je održana hitna sjednica Vlade FBiH na kojoj je izdvojeno 500.000 KM iz tekuće rezerve za područja Unsko-sanskog kantona pogođena poplavama.

izvor.

.radio sarajevo

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.