Search
Friday 24 May 2024
  • :
  • :

Udruženje žena “Kula” Ostrožac u posjeti Bujrum kući u Ponjevićima

Da još ima čuvara tradicije i običaja, ponosno mogu kazati da je Udruženje žena “Kula”Ostrožac nadomak grada Cazina, jedno od jako vrijednih Udruženja. Ove vrijedne članice danas su bile moje gošće i posjetile Bujrum kuću, te sam im poželio dobrodošlicu. Kada su krenule svojim koracima kroz Bujrum kuću, samo sam čuo riječi pohvale za sav moj rad i trud koji sam uložio u Bujrum kuću.Opis nije dostupan.

U znak zahvalnosti za njihovu podršku mom radu, kao i dobrodošlicu u Bujrum kuću uručio sam im prigodne darove, kao i zahvalnice za buduću saradnju na polju tradicije i kulturne baštine. Ipak moram da kažem da je i predsjednica Udruženja žena Kula Ostrožac, Izeta Toromanović uručila prigodan poklon ispred njihovog udruženja. Od prije osam godina drevni grad Cazin bogatiji je za Udruženje žena “Kula” koji je brzo opravdao svoje postojanje i koji je s ponosom ponio naziv srednjovjekovog starog grada Ostrožac, prepoznatiljivog na svim turističkim razglednicama ovog dijela naše domovine.Opis nije dostupan.

Lijepo to reče za naš portal macanovici.net Izeta Toromanović, predsjednica udruženja “Kula” Ostrožac. Dodaje predsjednica Izeta, da smo, birali ljepši naziv udruženju nismo mogli izabrati. Nadaleko je naša Kula poznata i kao histrorijsko mjesto, a našim načinom rada nastojimo da sačuvati sve vrijednosti i kulture na ovim prostorima koje krasi ljepotica Una, koja simoblište i jednistvenu ljepotu naše Bosne i Hercegovine.Opis nije dostupan.

Ti Hasane, zaista se vidi da si uložio veliki trud, rad, volju, znoj i mnogo toga se vidi u Bujrum kući, svaki eksponat je na svom mjestu – od mene kao i naših članica uvijek ćeš ako Bog da imati podršku – dodala je na kraju predsjednica Izeta Toromanović.Opis nije dostupan.

Tradicija se mora čuvati da ne tone u tihi zaborav. Moj sav rad i borba za očuvanje tradicije mnogi su već prepoznali da sam uvijek bio na teškom putu…put koji je nekad mnogo trnovit i težak. Mnogo toga sam sebi uskratio, da bih i dalje nastavio čuvati tradiciju od zaboravaOpis nije dostupan.

. Zaista veliko hvala Udruženju žena “Kula” Ostrožac, što su posjetile Bujrum kuću i same se uvjerile kako svaki kutak ili ćošak Bujrum kuće izgleda,,

Neka tradicija nam dugo živi i neka se niko svoje tradicije ne stidi!

 

izvor

macanovici.net
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.