Search
Thursday 9 December 2021
  • :
  • :

U Domu zdravlja Cazin djeci od 8 godina prije pregleda traže antigen test i isti naplate 25 KM?

.

Jedna od posebno važnih i teških tema na kojima je pala i pada aktulena vlast tokom pandemije je zdravstvo i odnos prema građanima u ovim teškim vremenima. Portalu Cazin.net se obratio čitalac koji nam je ispričao svoje iskustvo i zatražio odgovore i pojašnjenja.

“Gospodo novinari pitajte gradsku i kantonalnu i federalnu vlast zašto djeca od 8 godina plaćaju antigen test, a koje doktor šalje na testiranje?

Zbog čega se i ko je donio takve odredbe o naplaćivanju testova za djecu koja se nahlade i zatraže liječničku pomoć u Domu zdravlja u Cazinu?”- obratio se našem portalu čitalac S.M. (ime i prezime poznato redakciji).

 

Test je, kako nam je pojasnio naš čitalac, dijete radilo u Domu zdravlja Cazin i isti je moralo platiti 25 KM.

 

Ono što je dodatno nejasno zašto se taj test u takvim okolnostima i za djecu traži? Zašto dijete koje ima osiguranje mora i test plaćati?

 

Kako navodi naš čitalac, “takvo nešto nigdje u svijetu ne postoji a imam i drugog sina koji je bolestan pa ga moram voditi po bolnicama… Toliko me to sve košta da ne mogu više naplaćati to, jer džaba je u Cazinu i zdravstveno osiguranje i sve…

Napustiću zemlju iduće godine sa familijom. U Cazinu vladaju lopovi, u zdravstvu i šire, navodi naš čitalac, koji za ovakvo stanje najviše optužuje gradonačelnika Ogreševića, jer je na čelu politike koja upravlja gradom Cazinom, a i kantonom USK, koji su nadležni za ova pitanja, a koji su uveli i tolerišu ove velike namete prema ljudima.

Ovo je jedna od tema u kojima se u našem zdravstvu od građana traže dodatni izdaci za osnovne usluge.

Mediji su nedavno pisali i da je Dom zdravlja Cazin jedan od rijetkih i na USK i cijeloj BiH koji naplaćuje izdavanje potvrde da ste prebolovali koronavirus i slične stvari?!

Jasno je da se rukovodstvo Doma zdravlja Cazin, koje se nalazi u vrhu u BiH po mjesečnim primanjima i platama, bori svim sredstvima da sačuva tako velike plate, ali ova pitanja i negativne prakse nepotrebnih finansijskih opterećenja građana Cazina moraju prestati. Nemoralno je i neprihvatljivo da se to čini na ovakav način i nametima koji nemaju nikakve opravdanosti niti smisla.

I toga mora biti svjesna svaka odgovorna politika koja želi i očekuje podršku građana u narednom periodu.

cazin,net
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.