Search
Sunday 21 July 2024
  • :
  • :

Turistički kompleks u BIH godišnje posjeti 700 000 hiljada gostiju

Turistički kompleks u BiH godišnje posjeti 700.000 gostiju

Na izlazu iz Bijeljine, na trećem kilometru puta prema graničnom prijelazu Pavlovića most, nalazi se Etno-selo „Stanišići”, najveće na Balkanu.

Dječačka mašta 

Njegov vlasnik i idejni tvorac Boris Stanišić (57) za „Dnevni avaz” kaže da je u semberskoj ravnici 2003. godine počeo da ostvaruje svoj san i svoju dječačku maštu iz rodnog sela Brgule, pod planinom Zvijezdom kod Vareša.

etno-selo-stanisici1

Replika unutrašnjosti vodenice 

– Krenuo sam prije petnaestak godina s kupovinom placa površine tri dunuma i s jednom konobom. Za ovih 15 godina etno-selo smo proširili na prostor od 15 hektara i sada ovdje imamo moderan turistički kompleks, etno-centar koji nudi brojne turističke sadržaje iz oblasti kongresnog, sportskog i vjerskog turizma – kaže Stanišić. 

Dodaje da Etno-selo „Stanišići” tokom godine posjeti blizu 700.000 gostiju sa svih svjetskih meridijana.

– Uskoro će naši gosti imati na raspolaganju i moderan spa i velnes centar na površini od 2.000 kvadratnih metara, jedinstven na Balkanu. I novi sadržaj bit će prilagođen sportistima, ali i gostima koji ovdje žele boraviti više dana – kaže Stanišić i ističe da će novi sadržaji dati ovom etno-centru jednu potpuno novu turističku dimenziju.

etno-selo-stanisici4

Replika stanice u Podlugovima

Napominjući da su u proteklim godinama ovo jedinstveno etno-selo na Balkanu posjetili ljudi sa svih kontinenata, Stanišić posebno ističe gostovanja brojnih sportskih ekipa i sportista.

Ljubav i snovi 

Boris kaže da je u etno-selo ugradio i ljubav i svoje snove. Autentične planinske kuće iz Brgula, oplemenjena kombinacija drveta i kamena, vodenice, mlječari, kovačnica, suvenirnica, etno-zbirka, kameni most, vjerna replika sarajevske Kozije ćuprije, jezerca, stanica „Podlugovi”, električni vozić za najmlađe, Nojeva barka, kuća na drvetu, sve to ovom prostoru u semberskoj ravnici daje potpuno novi smisao i sve to je ispleteno u prelijepu turističku „pletenicu”, sastavljenu od nostalgije, mašte, ljubavi i snova.

Petorica sinova i kćerka 

Stanišić danas ovo veliko porodično preduzeće uspješno vodi sa suprugom Sanjom, a postepeno će, kaže, u poslove uvoditi i sinove Miloša, Đorđa, Bogdana, Damjana i Nikolu te kćerku Milicu.

boris-stanisic

Stanišić: Novi sadržaji  

– Kuća stoji na ženi, tako da se Sanja bavi finansijama, a moj posao su izgradnja i kreacije. Sin Đorđe završava turizam pa će imati priliku da ovdje iskaže svoje menadžerske sposobnosti. Vjerujem u snagu porodice, a oduvijek sam želio da imam brojnu porodicu. Svako dijete ima svoju nafaku. Bitno je imati nekakav životni cilj i pravac – kaže Stanišić.

 Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.