Search
Thursday 25 July 2024
  • :
  • :

Trump uputio snažnu poruku povodom ramazana: Bog vas blagoslovio i vaše porodice

Trump uputio snažnu poruku povodom ramazana: Bog vas blagoslovio i vaše porodice

Američki predsjednik Donald Trump u petak je poželio muslimanima “radostan ramazan”, tražeći od njih da iskoriste sveti mjesec kako bi odbacili nasilje islamskih ekstremista.

– Uime američkog naroda volio bih da poželim svim muslimanima radostan ramazan – navodi u čestitki Trump, koji privodi kraju svoje prvo putovanje u inostranstvo u svojstvu predsjednika, koje je uključivalo i posjetu Saudijskoj Arabiji.

– Praznik u ovoj godini počinje dok svijet oplakuje nevine žrtve barbarskih terorstičkih napada u Ujedinjenom Kraljevstvu i u Egiptu, nemoralne akte koji su u direktnoj suprotnosti s duhom ramazana – navodi američki čelnik, čija je poredizborna kampanja u prošloj godini uključivala obećanja zabrane ulaska muslimanima u Sjedinjene Države.

– Takvi akti mogu samo ojačati našu rješenost da porazimo teroriste i njihovu izopačenu ideologiju – navodi on u poruci upućenoj oko 1,6 milijarde muslimana u svijetu.

Trump je poručio da je, kada se sastao s desecima muslimanskih čelnika u saudijskoj prijestonici Rijadu, poručio da će stati uz njih “u suprotstavljanju terorizmu i idelogiji koja ga podstiče”.  

– Tokom mjeseca ramazana, omogućite nam da ne štedimo mjere koje bi mogle osigurati da buduće generacije budu lišene te pošasti i da budu u stanju da se mole i okupljaju u miru – navodi u poruci Trump. 

– U svojoj srži, ramazan jača svjest o našoj zajedničkoj obavezi da odbacujemo nasilje, da radimo na miru, i da pomažemo onima u potrebi i koji pate od siromaštva ili sukoba – navodi Trump.

– Upućujem najbolje želje muslimanima širom svijeta u ovom blagoslovenom mjesecu dok provode ramazansku tradiciju činjenja dobra, posta i molitve. Bog vas blagoslovio i vaše porodice – zaključuje se u poruci američkog predsjednika muslimanima za sveti mjesec ramazan, prenosi AFP.

Autor: Agencije
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.