Search
Monday 24 June 2024
  • :
  • :

Sutra počinju “Dani rijeke Une”

 

 

Sutra počinju
 

Obilježavanje Dana rijeke Une pod motom “Una – rijeka cijelog svijeta” od sutra pa do 20. maja bit će obilježeno na više lokacija i ustanova na području grada Bihaća i Nacionalnog parka “Una”, a uključivat će aktivnosti s ciljem zaštite, upoznavanja i promocije ljepota rijeke Une, zabave i rekreacije.

U okviru manifestacije bit će održane različite ekološke aktivnosti djece javnih i privatnih dječijih vrtića iz Bihaća, a uključivat će, između ostalog, likovno, literarno i kulturno-umjetničko stvaralaštvo djece sa obala Une, u suradnji s Kulturnim centrom i Javnom ustanovom Pedagoški zavod Unsko-sanskog kantona te koncert igara i pjesama “Uni za rođendan”.

Centralna manifestacija povodom “Dana rijeke Une” bit će održana 17. maja, kada će Javno preduzeće (JP) Nacionalni park “Una”, u suradnji sa Društvom za stvaranje kulture čuvanja i zaštite rijeke Une “Unski smaragdi”, organizirati svečanost.

Za kraj obilježavanja rođendana rijeke Une predviđena je pješačka šetnja do Planinarskog doma “Plješevica” i već tradicionalna Biciklijada “Stazama rijeke Une”.

Nakon obilaska vodopada i odmora, biciklisti će se zaputiti prema Japodskim otocima na lokalitetu Račić, gdje će biti upriličeno i zatvaranje manifestacije, najavljeno je iz JP Nacionalni park “Una”.              

Autor: Fena

– See more at: http://www.avaz.ba/clanak/292235/sutra-pocinju-dani-rijeke-une#sthash.XueAMwLi.dpuf
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.