Search
Monday 24 June 2024
  • :
  • :

Princ Salman za Ramazan dolazi da ulaže u BiH

Princ Salman za Ramazan dolazi da ulaže u BiH

Saudijski princ Salman bin Abdul Aziz bin Salman el-Saud dolazi u Sarajevo za Ramazan i održat će niz sastanaka sa čelnim ljudima iz oblasti energetike i građevinarstva, saznaje „Avaz“. Razgovarat će o velikim ulaganjima, za koje je princ posebno zainteresiran nakon prošlogodišnje posjete našoj zemlji, o kojoj je naš list ekskluzivno pisao. 

Velika ulaganja 

Kako saznajemo, posjeta je dogovorena tokom sedmice na više sastanaka u Parizu koje su sa princom održali braća Almir i Alen Divović, vlasnici rent-a-car i VIP agencije „Hisetours“ koja je kraljevskog gosta i prošle godine dovela u našu zemlju. 

– Pozvao nas je kako bismo dogovorili detalje posjete našoj, ali i zemljama u regiji. Oduševljen je onim što je vidio prošle godine, a ovaj put je najavio i velika ulaganja, ali i dovođenje drugih investitora, uglavnom Europljana. Zainteresiran je za projekte energetike i građevinarstva  – potvrdio je Divović. 

divovici-i-princ

Braća Divović sa princom Salmanom u Parizu 

Kako nam je kazao, osim poslovnih susreta u našoj zemlji želi da osjeti čari mjeseca Ramazana, a nakon njegova, BiH će posjetiti i njegova majka. 

Oduševljen BIH 

Salman, koji je bio jedan od najvećih finansijera kampanje novoizabranog francuskog predsjednika Emmanuela Makrona i jedan od najbogatijih ljudi svijeta našu zemlju posjetio je u junu prošle godine, a tokom višesedmičnog boravka uživao je u prirodnim ljepotama BiH, a okušao se i u raftingu niz Neretvu. 

Investitori iz Kine dolaze u junu

Za vrijeme boravka u Paruzu, princ je braću Divović zadužio da organiziraju sve za biznis forum koji će se održati u junu, a na kojem će se potencijali naše zemlje biti predstavljeni kineskim investitorima koji svoje poslove vode širom svijeta. Između ostalog, forum će obilježiti izložba luksuznih satova i dijamanata, a sve to upotpunit će nastup ruske operne pjevačice

Autor: N. MANJURA 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.