Search
Thursday 25 July 2024
  • :
  • :

Stari most u mraku sa pet simboličnih zvjezdica

 

Stari most u mraku sa pet simboličnih zvjezdica
 

Na Starom mostu u Mostaru u ponedjeljak navečer ugašena su svjetla, a na njegovom luku oslikalo se pet zvijezdica u znak odavanja počasti za tragično stradale u avionskoj nesreći koja se u subotu dogodila u Mostaru.

 Mostarci su i na ovaj način uputili poruke solidarnosti s obiteljima poginulih.

stari-1

 U subotu oko 16 sati na lokalitetu između Heliodroma i Aluminiskog kombinata kod Mostara dogodila se zrakoplovna nesreća u kojoj je život izgubilo pet osoba, od kojih troje djece.

Grad Mostar i HNŽ proglasili su 16. svibnja Danom žalosti. Tog dana u 12:30 sati u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače održat će se i komemoracija za stradale.

Dan žalosti bit će obilježen spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi Vlade, zgradama jedinica lokalne samouprave, zgradama javnih poduzeća i ustanova, kojima je osnivač Vlada ili jedinica lokalne samouprave, kao i na objektima mjesnih zajednica i drugih institucija na području HNŽ-a. Elektronički i drugi mediji na području HNŽ-a, kao i organizatori kulturno-umjetničkih i športskih manifestacija dužni su svoje sadržaje prilagoditi Danu žalosti.

Autor: Fena
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.