Search
Sunday 21 July 2024
  • :
  • :

Pod Starim mostom iftarilo više od 600 postača

U prekrasnom ambijentu mostarske starogradske jezgre, platou ispod Starog mosta, u organizaciji Info-servisa za mlade Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Mostar upriličen je tradicionalni omladinski iftar.

Više od 600 postača iftarilo je i podijelilo iftarske radosti na ovom mjestu s kojeg se pruža pogled na Stari most, a nakon iftara zajedno su klanjali i akšam-namaz.

Džani Pajić, predsjednik Info-servisa je kazao da je iftar pod Starim mostom ugostio mlade iz Mostara i drugih hercegovačkih sredina kao i iz Sarajeva.

Glavni imam MIZ-a Mostar kazao je je sretan velikom odzivu građana.

– Mir i spas neka je na ovaj lijepi skup pored smaragdne Neretve. Braćo i sestre, draga omladino, hvala vam na ovako velikom odzivu. Moram u ime organizatora da se izvinem. Lani smo imali blizu 600 iftara pa nam je ostalo nepodijeljenih iftara tako da ove godine nismo planirali više od 600

. Zamolio bih vas da zajedno podijelimo ovo iftara što je ovdje podijeljeno na platou. Da Allah primi i ukabuli naš ibadet i ovo naše bratsko dijeljenje iftara da bude dodatna nagrada, da se istinski radujemo onom drugom susretu s Gospodarom svih svjetova i džennetskoj radosti postača-kazao je Suljo ef.Cikotić, glavni imam MIZ-a Mosta

 

MM

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.