Search
Wednesday 7 December 2022
  • :
  • :

Spektakularni izborni skup NES-a u Cazinu: Urušili su ekonomski sistem . Mi to želimo i možemo popraviti!

Spektakularni završni izborni skup NES BiH u Krajini okupio je večeras više od 5.000 građana, koji su došli podržati “dokazano uspješne”, objavio je NES.

“Vlada Mustafe Ružnića preživjela je migrantsku krizu i koronu, vratila 100 miliona KM dugovanja i uredovila sva primanja iz budžeta. Spremni smo u Krajini nastaviti istim tempom, ali i ovaj provjereni recept funkcionalnosti primijeniti na federalnom i državnom nivou”, poručeno je s večerašnjeg skupa.

Predsjednik NES-a Nermin Ogrešević, uz oduševljenje prisutnih, poručio je da će Narodni evropski savez BiH nakon ovih izbora biti mnogo jači nego dosad.

Značajan faktor

“Bit ćemo parlamentarni u svim kantonima u kojima nastupamo i potrudit ćemo se da budemo značajan faktor. Naše ambicije su da učestvujemo u vlasti, kako bismo mogli implementirati ove programe koje imamo.

Jer, došlo je do urušavanja ekonomskog sistema i perspektiva, a s ovakvom vlašću nismo jaki i to nas čini metama. Mi imamo program i strateške poteze koje zagovaramo. Trebamo zaustaviti lošu praksu koju je vlast izgradila posljednjih 30 godina i ona se ogleda u krađi javnog novca, netransparentnosti, ali i mnogim drugim faktorima. Taj novac bismo usmjerili u sljedeće programe.

Trebamo uraditi i krucijalne poteze kao što su poreske reforme, namjenska potrošnja, ubrzati proces izgradnje autoputeva, smanjiti doprinose na 30 do 25 posto, nova zapošljavanja, ali i otvoriti ambijent za domaće i strane investitore.

Formula uspjeha je vrlo jednostavna. Pošten rad, javni novac čuvati i trošiti kako treba. Treba uvesti red, odgovorne kadrove. Bit će to težak posao i bit će mnogo otpora. Trebat će nam snažan vjetar da to uspijemo uraditi, da dovedemo državu u red. Ali, mi smo posvećeni i mi ćemo istrajati u tome”, poručio je Ogrešević.

Ponosno uz slogan

Premijer USK i nosilac liste za Skupštinu Mustafa Ružnić rekao je da je NES-ov način rada pošten, rad u kojem se nikakav uspjeh ne priznaje ako rezultati nisu vidljivi građanima.

“Evo nas na isteku još jedne izborne kampanje, u kojoj smo pred vas izašli s izvještajima i planovima. Stali smo ponosno iza slogana „Dokazano uspješni“, jer smo pokazali da tamo gdje preuzemo obaveze i dužnosti ostavljamo red i rezultate.

“Imamo jasne i konkretne planove za razvoj Unsko-sanskog kantona, koji u naredne četiri godine mora zablistati i biti glavna tema u cijeloj Bosni i Hercegovini. Krajina i Krajišnici to zaslužuju, a sigurno i znaju, jer pokazali smo već ranije i na primjeru Cazina da se sve može postići dobrim radom i ogromnim entuzijazmom, kojeg u ovom timu ne fali, jer mi nismo samo ljudi iz naroda, mi smo narod. Bihać, Bužim, Bosanski Petrovac, Sanski Most, Velika Kladuša, Cazin ili Ključ – sve su to naši dijamanti i biseri koji samo čekaju da zabljesnu, jer ovdje žive najbolji ljudi, najveći radnici i patriote.

Narodni evropski savez već u svome imenu najbolje opisuje sve ono što mi jesmo i što ćemo ostati na putu dobra i izgradnje cijele BiH. U to ime, meni večeras ne preostaje ništa drugo nego da vas pozovem da budete u nedjelju na izborima naš vjetar u leđa, još više nego do sada i da se, uz Božiju pomoć, nakon četiri godine nađemo na istom ovom mjestu i da opet budemo oni koji vas izvještavaju o urađenom, a vi me opet osjećate kao onog istog svog Mustafu, čovjeka iz naroda”, istakao je Ružnić.

 

 

 

Prisutnima se obratila i Ilda Alibegović, nosilac liste za Parlament FBiH.

 

 

 

Raditi za opće dobro

“Sabljama smo nekad dobijali bitke, 2. oktobra NES će pobijediti perom. Olovkom ćemo ispisati historijski X za naše bolje sutra”, poručila je Alibegović.

Potom se obratio Jasmin Emrić, nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta BiH.

“Mi želimo biti vaši odgovorni predstavnici i želimo da zajedno nastavimo naš politički put. Mi ćemo biti vaš glas, mi ćemo biti glas Krajine i Krajišnika.

Mi nećemo šutjeti, mi ćemo raditi za opće dobro. Mi ćemo raditi u interesu svih građanki i građana naše države, bez podjela i bez diskriminacije. Mi ćemo raditi u interesu naše države Bosne i Hercegovine i jačanju njenih institucija.

Evropski put je naša perspektiva, a integracija u NATO savez pružit će nam sigurnost i stabilnost.Pozivam vas da podržite Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Pozivam vas da podržite sve kandidatkinje i kandidate Narodnog evropskog saveza BiH. Bili smo i ostajemo zajedno, zbog toga i večeras iz Cazina, iz srca Krajine poručujemo da mi volimo i čuvamo našu jedinu domovinu, te da ćemo je graditi po mjeri svih njenih naroda i građana”, zaključio je Emrić.

(Foto: Facebook)
(Foto: Facebook)
(Foto: Facebook)nes.ba
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.