Search
Wednesday 7 December 2022
  • :
  • :

Našoj sugrađanki Sedini Muhibić, koja se već duže vrijeme bori sa srčanim problemima, potrebna je naša pomoć.

Ostavljena kao beba, odrasla u dječjem domu, djevojka koja je provela 850 dana u bolnici, a ni danas ne zna od čega boluje.

“Preteška srca ovo radim, ali nakon dvije i po godine borbe i dalje sam bolesna i stalno u bolnici… Prelazim preko ponosa i poslušat ću savjete… Objavljujem račun… Neizvjesno je gdje ću, ali negdje moram, pa ok, krećemo danas u akciju. Prva bolnica koja da konkretan prijedlog, idem. Nalazi su u nekoliko bolnica. Nadam se da ćemo skupiti potreban novac i da idem što prije. Uplate za liječenje u zemlji i iz inostranstva. Hvala svima za podršku. Nadam se da agoniji ide kraj! Nadamo se da kraj bude ljubičanstven”, napisala je Sedina na svom Facebook profilu.

Ona je ranije objavila kako je razmišljala o eutanaziji.”Ozbiljna sam oko eutanazije i to je jedino što ja vidim jer ništa drugo ne obećava. Hvala svima za preporuke i pomoć kako da saznam što više o tome. Ispoštovat ću još samo ovaj put preporuku da opet primim terapiju koju su Turci preporučili, iako to nije lijek za izlječenje nego eto za jačanje imununiteta.. I produžavanje agonije, gubljenje vremena po bolnicama… Nadam se da izlazim brzo i time moje liječenje završava”, navela je.

Dodala je da joj je liječenje u Turskoj bilo najgore iskustvo do sada i da se kaje što je otišla tamo.”Borim se sa bakterijama u krvi koje se opetovano vraćaju… Na srce već otišlo… Borba bila, ode li na mozak, kosti… Nisam budala biljka da budem… Niko ne zna zašto ih se ne mogu riješiti, a moje tijelo sve teže sve podnosi i teže se vraćam nakon temperature… Ne mogu reći gdje da se liječim kad ni za to nemam bilo kakvu potvrdu, tako da je skupljanje novca koje nudite bespotrebno. Vama svakako hvala”, napisala je.

“Eto sad sa pepetuškom Minnie Natali ponovo na Treću internu sa Infektivne. Ispoštovat ću još ovaj put, primiti šta trebam ako temperatura to dozvoli, ako ne, onda bok… Idem sama daleko od svega pa kako dragi Allah odredi… Nije to odustajanje, to je samo novo riješenje. Sve smo probali pa idemo probati i kako je kad se ne liječim… Eutanazija nije samoubistvo, nego prekid muka s kojim se borim sasvim dovoljno da bi se odlučila to okončati”, zaključila je.

Nasreću, Sedina je u međuvremenu odlučila nastaviti da se bori.

Djevojka koja je jako kreativna, talentirana i najviše od svega nasmijana, izgubila je volju za svoju borbu. S obzirom da je prati ogroman broj ljudi, svi su podržali tu ljubičanstvenu Seddina Bosna te je doslovno natjerali da se bori dalje. Svatko od nas možda može pomoći. Netko financijski a netko podrškom.
S obzirom da je mi želimo podržati na sve načine, voljeli bi kada bi vi odvojili koju sekundu i samo ovu našu objavu podijelili javno te nju zapratili na facebooku kako bi pokazali da nije sama. Ona je čisti dokaz da su nam nekad obitelj: prijatelji i poznanici ili čak ljudi koji nas ni ne poznaju .Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba i tekst "INSTRUKCIJA ZA UPLATU IZ INOSTRANSTVA DETALJI BANKE KORISNIKA BANKA KORISNIKA: RAIFFEISEN BANK DD BOSNA HERCEGOVINA SWIFT KOD: RZBABA2S ADRESA: ZMAJA OD BOSNE BB, SARAJEVO DETALJI KORISNIKA IBAN KOD: BA391613000069315479 IMEI PREZIME KORISNIKA: SEDINA MUHIBIC ADRESA KORISNIKA: HERMANN GMEINER1 Raiffeisen BANK INS Uplatio (ime. adresa telefon): POPUNJAVA POŠILJALAC Svrha Svrhadoznake: POPUNJAVA POŠILJALAC Primalac/Primatel: Primalac/P SEDINA MUHIBIC иHep CROKNEN Mjesto datum uplate OIV Potpis pečat nalogodavca:"
Označite nekog u komentar, ili samo stavite srce u komentar  i uz to objavite ovo na svom zidu
 s nama i u istom slučaju pomozite ako možete uplatom na njen račun ili barem objavom ako nikako drukčije.
Hvala svima koji sudjeluju na bilo koji način.
klix.baKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.