Search
Sunday 21 July 2024
  • :
  • :

Skroman i omiljen u Krajini: Ogrešević svakim danom opravdava svoj izbor

Kada neko osvoji mandati četvrti put uzastopno, kada je to u najužarenijem političkom mjestu kroz historiju, kada podrška građana raste svake izbore, onda je suvišno bilo kakve analize raditi.

Uvjerljivo najveća podrška građana u odnosu na sve izabrane (grado)načelnike dovoljno govori o uspješnosti rada gradonačelnika Grada Cazina, Ogrešević Nermina.

Međutim, osvrnut ćemo se na prvih 6 mjeseci njegovog četvrtog mandata, a posebno izdvajamo dogovoreni projekat u vrijednosti od preko 30 mil. KM kanalizacije, sa polovinom bespovratnih sredstava.

Nakon što nije dobio podršku viših nivoa vlasti, Ogrešević se okrenuo vlastitim resursima i Odlukama općinskog vijeća krenuo prema realizaciji ovog vrijednog projekta.

Svakako da je jedan od nedostataka u radu lokalne zajednice broj poslovnih zona u Cazinu, što je u ovom trenutku možda i jedina zamjerka trenutnoj vlasti.

Proteklih 6 mjeseci je nastavak od naroda priznatih 12 godina rada, kvalitetni projekti završeni, pripremljen projekat kanalizacije, nepostojanje većeg broja poslovnih zona, procenat zaposlenih, daje (grado)načelniku Ogreševiću 8/10.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.