Search
Thursday 25 July 2024
  • :
  • :

ŠEHERZADA DELIĆ EU PARLAMENTARCIMA: U BiH živi 96 multi milionera, maknite nam vladajuću nacionalnu strukturu s vrata'(VIDEO)

(VIDEO) ŠEHERZADA DELIĆ EU PARLAMENTARCIMA: U BiH živi 96 multi milionera, maknite nam vladajuću nacionalnu strukturu s vrata!

Izvođenjem himni BiH i Europske unije u Bihaću je 19.5.2017.g. u organizaciji Paneuropske unije BiH održana  međunarodna konferencija pod nazivom: Bosna i Hercegovina:  Korak do statusa zemlje kandidata – Možemo li ubrzati proces? Na međunarodnoj konferenciji u Bihaću održana su tri panela na kojima je više od 120 sudionika govorilo o trenutnoj situaciji u zemlji, regiji i Europi, integracionim izazovima te o ispunjavanju uvjeta za kandidatski status Bosne i Hercegovine.

Učešće na međunarodnoj konferenciji uzeli su predstavnici bh. vlasti, regiona, članovi EU parlamenta: Doris Pack,  Tonino Picula, Julie Ward, kao i predstavnici organizacija civilnog društva i aktivisti, među kojima i profesorica Šeherzada Delić, koja je svojim hrabrim govorom jasno kritikovala Europsku uniju koja se krajnje indolentno i vrlo neodgovorno odnosi prema BiH.

 
 

Delić je između ostalog rekla da EU umjesto da pomogne Bosni i Hercegovini da izađe iz tranzicijskog perioda i nemoguće ustavne krize, tjera zemlju da sama iznutra riješi tu krizu, iako se naša država nalazi u stanju nedovršenog rata. Učesnici su na kraju konferencije zajednički donijeli Deklaraciju koju će po završetku konferencije uputiti vlastima Bosne i Hercegovine i predstavnicima međunarodne zajednice. Deklaracija je usvojena sa 118 glasova ZA, 1 PROTIV I 1 SUZDRŽANIM.

Međunarodna konferencija održava se pod pokroviteljstvom Vlade Unsko-sanskog kantona i Grada Bihaća, a glavni partner skupa je Fondacija Konrad Adenauer – Predstavništvo u Bosni i Hercegovini. Partneri su i Hrvatsko kulturno društvo Napredak i Fondacija Robert Schuman.

U prilogu članka je i video s govorom Šeherzade Delić.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.