Search
Wednesday 29 May 2024
  • :
  • :

(Ne)principijelna politika SBB USK: Stranački neposluh ili obmana javnosti?

(Ne)principijelna politika SBB USK: Stranački neposluh ili obmana javnosti?

Iako je prije samo nekoliko dana, uz ozbiljne optužbe na račun premijera Rošića i stranke kojoj pripada (SDA), u žestokom medijskom udaru iz SBB USK saopšteno da izlaze iz parlamentarne većine i da više neće podržavati SDA, na jučerašnjoj sjednici Skupštine USK poslanici SBB glasali su za sve ono što je SDA bilo potrebno kako bi ta stranka ostala na vlasti.

Prije manje do sedam dana Azra Hadžić-Bećirspahić, predsjednica Kantonalnog odbora SBB USK, rekla je za Avaz da odluka krajiškog SBB o izlasku iz vlasti na USK nije donesena naprečac, te da je bila jedinstvena i jednoglasna jer je, prema njenim riječima, Vlada USK-a postala predmet ismijavanja u BiH.

 
 

Najviše je zamjerila premijeru USK Huseinu Rošiću što su ga malo-malo pa morali „vući za rukav” zbog neodgovornog ponašanja prema budžetskim korisnicima, a istakla je da je Rošićeva vlada najbolje rezultate postigla u uhljebljavanju svojih kadrova.

S druge strane SDA je uzvratila saopštenjem za javnost u kojem su ustvrdili da je dosadašnji procenat učešća SBB u vlasti bio je nesrazmjeran izbornom rezultatu, s obzirom da su samo dva od tri zastupnika SBB u Skupštini USK poštovala partnerske odnose sa SDA, dok je jedan zastupnik odbijao poslušnost.

Također, su rekli da nisu iznenađeni odlukom SBB da raskine partnerstvo sa njima s obzirom na svakodnevne zahtjeve predstavnika KO SBB USK po pitanju imenovanja i instaliranja privatnih i poluprivatnih kadrova na pozicijama u vlasti, koje su na žalost u određenim situacijama nanosile štetu aktuelnoj izvršnoj vlasti i građanima.

Tvrdnje i jednih i drugih pale su u vodu nakon samo nekoliko dana na sjednici Skupštine USK-a kada su ista dva od tri zastupnika SBB-a ponovo dala podršku aktuelnoj vlasti zajedno sa SDA i DF, kako je premijer Rošić prethodno i najavio.

Građanima Kantona za sada ostalje nepoznanica da li zastupnicima SBB upravlja premijer Rošić ili njihova predsjednica Azra Hadžić-Bećirspahić, te da li se radi o neposluhu ili samo još jednoj obmani javnosti u cilju ostvarivanja privatnih ineresa.

(Izvor: ABC.ba)

 Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.