Search
Friday 22 October 2021
  • :
  • :

Reportaža sa Drugog „Sajma jeseni“ u Crvarevcu,,Video,,,,

CRVAREVAC – U subotu je u Sportskoj sali Osnovne škole u Crvarevcu održan Drugi „Sajam jeseni“ čije organizatorice su bile članice Udruženja žena „Đul“ iz Crvarevca. Na „Sajmu jeseni“ svoje domaće proizvode, zimnice, rukotvorine, suvenire, pčelinje proizvode ali i tradicionalna jela predstavilo je 35 izlagača sa prostora USK-a, te Srebrenika i Visokog.

 

Na ovakvim manifestacijama žene se osnažuju a to je u konačnici smisao očuvanja tradicije i kulture što po drugi puta podržava Vlada USK-a. Inače ovaj i slični sajmovi su prodajnog karaktera.

-Vlada USK-a podržala je i ove godine „Sajam jeseni“, jer je ovo ustvari najbolji način očuvanja tradicije i kulture naroda BiH, kazao je između ostaloga premijer Vlade USK-a Mustafa Ružnić.

-Ove godine i ja učestvujem kao izlagač sa svojim proizvodima pa bujrum narode u Crvarevac. Kupite domaće proizvode kao što su kolači koje pripremaju moje vrijedne koleginice, ukoliko ste bolesni imate ponudu ljekovitog bilja, meda, ukoliko imate problem sa kožom, reumom ili nečim drugim tu su naši Mirsad i Halida Brkić sa svojim proizvodima.

Ukoliko želite da se dobro obučete tu su moje koleginice sa štandovima razne odjeće. Ili ako želite da lijepo mirišete, da ste dobro našminkani, ili vam treba sredstvo za šparet, pločice ili nešto da očistite, tu sam ja. Bujrum svima! Ovako je uoči subotnje manifestacije u Crvarevcu na svom fb profilu napisala Senada Erdić Senči, a objava zapravo dodatno potvrđuje šta se sve može kupiti na „Sajmu jeseni“. Nakon što je „Sajam jeseni“ završen, Senči je napisala: Moje  prvo učešće na „Sajmu jeseni“, hvala  svima koji su kupili na mom štandu i koji su mi bili podrška!

„Sajam jeseni“ u Crvarevcu će, planiraju organizatorice, postati tradicionalan sa sve više učesnika/ca što je sasvim izvjesno jer ovoga puta za 15 potencijalnih izlagača je uskraćeno učešće zbog lošeg vremena i skučenog prostora. Ovaj problem primijetio je premijer Ružnić te je obećao nabavku jednog velikog šatora čime bi se itekako olakšalo održavanje ove manifestacije, naročito kada je loše vrijeme kao što je bilo ovoga puta.

Predlažemo pogledati video reportažu sa „Sajma jeseni“ u okviru kojeg je poprilično vremena ustupljeno kulturno-zabavnim sadržajima, naročito mladih. Esad ŠABANAGIĆ
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.