Search
Sunday 21 July 2024
  • :
  • :

Prodaja ulaznica za Grčku počinje 29. maja

  • Ulaznice za predstojeću utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, koju će naš državni tim igrati 9. juna u Zenici, bit će u prodaji od 29. maja od 9 sati, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Zbog ograničenog kapaciteta stadiona u Zenici, kao i ustanovljenih sigurnosnih procedura, bit će štampano 10.580 ulaznica za prodaju, a utvrđene cijene su – 40 KM (zapad), 30 KM (istok), 20 KM (sjever i jug).

Polazeći od izuzetne važnosti kvalifikacione utakmice za plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, koju naša reprezentacija igra protiv nacionalne reprezentacije Grčke na stadionu Bilino Polje u Zenici, dana 9. juna 2017. godine s početkom u 20.45 sati, definirane su posebne organizacione i bezbjedonosne mjere, s aktivnostima koje posebno akcentiraju plan prodaje i distribucije ulaznica.

Za ovu vrlo važnu utakmicu vlada ogromno interesovanje naših navijača i navijačkih grupa, koji bi svojim prisustvom željeli dati puni doprinos u postizanju jedinog cilja, pobjede naših „Zmajeva“.

U skladu s napravljenim relevantnim analizama i sačinjenim bezbjedonosnim procjenama, a prema odgovarajućim standardima FIFA i UEFA i zaključcima nadležnih organa NS/FS BiH, prodaja ulaznica za predmetnu utakmicu bit će izvršena na sljedeći način:

Prodaja 5.465 ulaznica putem poslovnica ovlaštene partnerske agencije „Centrotours“.

Shodno definiranim pravilima, a u cilju sprečavanja manipulacija ulaznicama, te uzimajući u obzir prethodna iskustva, definirani su sljedeći principi koji će obavezno biti primijenjeni prilikom prodaje ulaznica:

Jedna osoba može kupiti najviše dvije ulaznice, uz predočavanje identifikacionog dokumenta (lična karta ili pasoš) i evidentiranje serijskih brojeva ulaznica;
Kupovina ulaznica osobama bez identifikacionog dokumenta (lična karta, pasoš) neće biti dozvoljena;
Osobi koja je već identifikovana kao kupac ulaznice, neće biti omogućena ponovna kupovina ulaznica na istom ili drugom prodajnom mjestu;
Ulaznice će biti u prodaji na prodajnim mjestima „Centrotoursa“ i njihovih partnerskih agencija u cijeloj BiH, a prema spisku koji će biti blagovremeno objavljen putem oficijelne web-stranice Saveza (nfsbih.ba) i sredstava informiranja;
NS/FS BiH će imati mogućnost elektronskog nadzora nad prodajom ulaznica kako bi poduzeo potrebne mjere u spornim slučajevima;
Prodaja ulaznica počinje u ponedjeljak, 29. 5. 2017. godine u 9.00 sati.

2. Neposredna prodaja 4.500 ulaznica rezervirana je za potrebe, u skladu s brojem ulaznica određenim Pravilnikom koji je usvojio Izvršni odbor NS/FS BiH, sljedećih kategorija:

Igrači A-reprezentacije, stručni štab A-reprezentacije, organizirane i registrirane navijačke grupe  reprezentacija BiH, stručni štabovi ostalih reprezentativnih selekcija, kantonalni i područni savezi, putem entitetskih saveza, klubovi Premijer lige BiH, članovi organa i tijela NSBiH, zaslužni nogometni radnici i bivši reprezentativci BiH, sponzori i partneri NSBiH, organi i institucije državnog i entitetskog nivoa, administracija NSBiH.

Shodno utvrđenim FIFA i UEFA pravilima o broju ulaznica za gostujuće navijače, Fudbalskom savezu Grčke pripada 675 ulaznica, od čega 125 ulaznica za tribinu zapad i 550 ulaznica za tribinu sjever.  Prodaju ulaznica FS Grčke će organizirati za svoje navijače u skladu s internim propisima.

Na gore opisani način NS/FS BiH nastoji omogućiti transparentnu kupovinu ulaznica navijačima, prodajom putem „Centrotoursa“ ali i drugim pravnim subjektima, sve u skladu s realnim mogućnostima, i ograničenim kapacitetom zeničkog stadiona.

Slijedom naprijed navedenog, želimo zamoliti i obavijestiti zainteresirane navijače da na vrijeme kupe svoje ulaznice za navedenu utakmicu, kako bi izbjegli nepotrebne gužve.

Naglašavamo da će neposredna prodaja ulaznica biti vršena samo za organizirane navijačke grupe, s posebnom pažnjom za navijače koji su kupili ulaznice za utakmicu protiv Gibraltara i onih koji redovno prate utakmice naše reprezentacije.

Cijeneći sve navedene činjenice i okolnosti, ljubazno molimo vjerne navijače naše reprezentacije da iskažu potrebno razumijavanje i toleranciju prilikom procedura kupovine ulaznica.

Imajući u vidu stroga pravila FIFA i UEFA, kao i dosadašnje kazne, pozivamo naše vjerne navijače da dana 9. 6. 2017. godine budu na stadionu Bilino polje i pomognu našoj reprezentaciji gromoglasnim navijanjem, na fer i sportski način, uz poštovanje i uvažavanje svih aktera utakmice, kako bi zajedno ostvarili željeni rezultat na zajedničkom putu ka Rusiji.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.