Search
Monday 22 July 2024
  • :
  • :

Održana Općinska smotra sposobnosti, znanja, stvaralaštva i sporta 2017 Cazin(FOTO)

(FOTO) Održana Općinska smotra sposobnosti, znanja, stvaralaštva i sporta 2017 Cazin

U subotu, 13. maja 2017. godine u sali Kulturnog centra Cazin, održana je Općinska smotra sposobnosti, znanja, stvaralaštva i sporta učenika osnovnih škola Općine Cazin 2017.

Na smotri su učestvovale sve škole naše Općine, njih 11, a čast domaćina ove godine pripala je OŠ “Ćoralići” Cazin.

Kao i svake godine do sada, sponzor Smotre je Općina Cazin. Na samom početku prisutnima se obratio predstavnik Općine Cazin, a potom i direktor OŠ “Ćoralići” Denis Hušić, koji je otvorio program.

Takmičarski dio programa pratio je žiri sastavljen od po jednog predstavnika iz svake osnovne škole u Cazinu.

1. mjesto i pobjedu na Općinskoj smotri 2016/2017. odnijela je tačka pod nazivom “Posljednji krik” OŠ “Pećigrad” pod mentorstvom nastavnika: Mersihe Mujkić, Indire Ahmetašević, Dženane Rošić-Kajtazović, Suada Žunića.

1. mjesto OŠ “Pećigrad”

2. mjesto zauzela je tačka pod nazivom “Svi smo mi isti” OŠ “Ćoralići” pod mentorstvom nastavnica: Senadom Seferagić, Nairom Abdagić i Fatimom Hušić.

2. mjesto OŠ “Ćoralići”

3. mjesto zauzela je tačka pod nazivom Sinhronizacija bajke “Ivica i Marica” OŠ “Stijena” pod mentorstvom nastavnika: Sabine Ćoralić, Have Alagić, Džoane Dupanović, Hasede Arnautović i Sanele Beganović.

3. mjesto OŠ “Stijena”

Na ovogodišnjoj Općinskoj smotri sposobnosti, znanja, stvaralaštva i sporta učenika osnovnih škola općine Cazin 2017 podijeljene su diplome i priznanja najuspješnijim učenicima i njihovim nastavnicima na školskim takmičenjima iz oblasti školskih predmeta i sporta, za školsku 2016/2017. godinu.

Osim takmičarskog dijela priređen i revijalni dio programa u kojem su učenici OŠ “Ćoralići” zabavljali prisutne goste plesnim, folklornim i vokalnim umijećima.

Svim učenicima i nastavnicima, učesnicima ovogodišnje Općinske smotre, želimo čestitati i zahvaliti na učešću, trudu, radu i zalaganju. Pokazali ste izuzetnu spremnost, angažiranost i svrhu kompletnog obrazovanja. Želimo vam mnogo uspjeha u radu u idućoj školskoj godini. 

Dio atmosfere donosimo vam kroz nekoliko fotografija. Pogledajte:

 
 
OŠ “Pećigrad”
OŠ “Ćoralići”
Općinska smotra sposobnosti, znanja, stvaralaštva i sporta 2017 Cazin
Općinska smotra sposobnosti, znanja, stvaralaštva i sporta 2017 Cazin
OŠ “Ćoralići”
OŠ “Cazin I”
OŠ “Cazin II”
OŠ “Liskovac”
OŠ “Šturlić”
 
 
 
 

(Cazin.NET)

 
 
 Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.