Search
Friday 24 May 2024
  • :
  • :

Prekinuta sjednica Predstavničkog doma FBiH zbog dekoncentracije

Prekinuta sjednica Predstavničkog doma FBiH zbog dekoncentracije

Na zahtjev Joze Bagarića, šefa Kluba HDZ BiH-HNS, u ime parlamentarne većine sjednica Predstavničkog doma FBiH je prekinuta i bit će nastavljena sutra.

– Nakon konsultacija vladajuće većine i analize tokom glasanja, očito je da je došlo do pomanjkanja discipline i koncentracije i zaključili smo da su predsjednici klubova obavezni osigurati nazočnost članova i odgovoran pristup izaslanika – obrazložio je Bagarić po isteku pauze koju je zatražio. 

Klub HDZ BiH-HNS zatražio je polusatnu pauzu, a nakon što ni poslije pojedinačnog glasanja izvještaj o izvršenju budžeta FBIH za prošlu godinu nije dobio podršku većine. Na kraju je za bilo 46 poslanika, pet je bilo suzdržano, a 18 protiv. Mada su neki poslanici u međuvremenu ušli u salu kada je počelo pojedinačno glasanje, ipak ih je bilo manje na svojim mjestima nego prilikom elektronskog glasanja.

Kod pojedinačnog glasanja za su bili SDA, HDZBiH-HSP, Stranka za BiH, i većina iz SBB-a, dok je nekoliko poslanika SBB-a bilo suzdržano, a protiv su bili iz DF-a, SDP-a i BPS-a. 
,mm
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.