Search
Friday 19 July 2024
  • :
  • :

Predstavnici američke ambasade u BiH posjetili Srebrenicu

Predstavnici američke ambasade u BiH posjetili Srebrenicu

Predstavnici političkog odjela američke ambasade u BiH Ross Johnston i Bryan Wockley posjetili su danas Srebrenicu, gdje su razgovarali s načelnikom Općine Mladenom Grujičićem i njegovim zamjenikom Nerminom Alivukovićem te predsjednikom Skupštine općine Srebrenica Alijom Tabakovićem.

Tabaković je u izjavi za Fenu kazao da je razgovarano o aktuelnoj političkoj situaciji u Srebrenici i aktivnostima u vezi s obilježavanjem godišnjice genocida u Srebrenici.

– Upoznali smo ih o novom političkom stanju u Srebrenici i aktivnostima oko obilježavanja godišnjice genocida, jer su predstavnici ove ambasade jasnog stava da će američka administracija i Ambasada učiniti sve da godišnjica protekne u najboljem redu i da politička situacija u Srebrenici treba i mora biti u interesu svih građana općine – rekao je Tabaković.

I načelnik općine Srebrenica je, nakon sastanka, potvrdio da je delegacija američke ambasade izrazila očekivanje da politička situacija neće ometati funkcioniranje Općine.

– Za njih je bitno da ova previranja ne trpe građani Srebrenice – naglasio je. 

Grujičić smatra da “svi treba da se uozbilje i naprave skupštinsku većinu koja će biti kvalitetnija i koja će da odgovori svim zadacima koji su pred nama”. 

– Očekujem da će doći do boljeg rješenja, jer ovo rješenje nije dobro – ocijenio je Grujičić.

Autor: Fena 

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.