Search
Saturday 23 November 2019
  • :
  • :

Povrijeđen u stravičnoj saobraćajnoj nesreći: Potrebna krv za Sabahudina Macanovića (19) iz Cazina

Na putu M-4.2 Ostrožac-Cazin u mjestu Kličići u ponedjeljak navečer dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj su četiri osobe povrijeđene,

U nesreći je učestvovalo još jedno vozilo kojim je upravljala 24-godišnja Zehredina Macanović iz Cazina, a u čijem vozilu su bila još dva saputnika, brat Sabahudin i prijatelj Hamid Salčinović.

Zehredina ima povredu kičme, vrata i potres mozga, dok je Hamid (2002) zadobio teške povrede opasne po život – frakture lica, nosa te lom vilice. Stanje je toliko teško da ne vidi, slabo čuje, a još ne može ni jesti. Hamid također čeka na operaciju, a porodica Salčinović nalazi se u slaboj materijalnoj situaciji, te je i njima potrebna pomoć dobrih ljudi.

Pomoć je potrebna i Sabahudinu Macanoviću, 19-godišnjaku iz Cazina koji se nalazio na mjestu suvozača te su mu obje noge polomljene. Danas je planirana operacija tokom koje će mu biti ugrađena metalna šipke i fiksatori, nakon čega će uslijediti dugotrajan oporavak.

Sabahudinu je također potrebna krv, nulta pozitivna (0+) pa vas pozivamo da se ne oglušite ni na ovaj apel i darujete ukoliko imate odgovarajuću krvnu grupu (Kantonalna bolnica Bihać, Odjel transfuzije, danas od 08:00 sati).

 

POMOZIMO NARODE ONOLIKO KO MOŽE DA KRV ZA SABAHUDIN  MACANOVIĆ

 

 

 

 

macanovici.net
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.