Search
Tuesday 26 May 2020
  • :
  • :

POTREBNA POMOĆ PETOČLANOJ PORODICI ABAZOVIĆ

Porodica Abazović Asima iz mjesne zajednice Bućevci također treba našu pomoć. Naime, ova radišna porodica koja broji pet članova nam se obratila za pomoć oko zatvaranja jednog sprata kuće. Porodica trenutno boravi u jednoj maloj sobici koja nije njihova, koja nije nabačena, bez adekvatnog kupatila, wc-a, i soba da dječica imaju gdje spavat.

Fotografija Humanitarna Organizacija Sadaka-Bužim.

U ovoj kući živi troje male djece, što treba posebno istaći, a prije svega iz razloga što bi i oni voljeli živjeti kao i sva druga djeca, u toplom domu, da imaju struju,vodu, da imaju kupatilo, svoju sobu. Oni su prije nekoliko godina uz pomoć dobrih i humanih ljudi počeli sa gradnjom kuće, gdje su ozidali kuću, pokrili, postavili stolariju i radovi su tu stali jer nije bilo financija za nastavak radova.

Sada im je potreban građevinski materijal kako bi se unutrašnji radovi u kući nastavili, a potreban je sl. meterijal stiropol, mrežica, ljepilo, keramika za kuhinju, hodnik i wc, te sanitarije. Također, potrebno je razvesti struju i vodu po kući.Fotografija Humanitarna Organizacija Sadaka-Bužim.

Pored navedenog bit će potrebno obezbijediti i sobna vrata, kuhinju, šporet, kao i namjštaj i prostirka.

Posebno nas raduje činjenica da ova porodica i ako bez ikakvog novčanog primanja trudi se da sebi obezbijedi barem ono najosnovnije. Skoro kada smo bili kod njih u posjeti zatekli smo ih kako sade krastavce i na taj način se trude da barem na neki način olakšaju i ovako težak život.Fotografija Humanitarna Organizacija Sadaka-Bužim.

Ovom prilikom pozivamo sve dobre i humane ljude koji mogu da pomognu ovoj porodici kako bi i oni imali svoju kuću.

Svi prilozi kako u novcu, tako i u materijalu su dobro došli, a svoje donacije možete uplatiti na žiro-račune, uz naznaku „Za porodicu Abazović“.

Za uplate iz inostranstva:
OBERBANK AG
IBAN: AT39 1513 3007 6111 1087
BIC/SWIFT OBKLAT2L

Za uplate iz BiH:
KIB DD VELIKA KLADUŠA BiH
SWIFT: KINBBA22
IBAN: BA39 1980 1541 4000 0528
Broj računa: 1541400005
Za BiH: 1984011050007426

Sve dodatne informacije možete dobiti na kontakt telefon 061/709-891.

“Šta god vi udjelite, On će to nadoknaditi, On najbolje opskrbljuje.” (Saba 39).

Sadaka bužim
macanovici.netKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.