Search
Friday 28 February 2020
  • :
  • :

Posjetili smo porodicu Selimagić kojoj je neophodna naša pomoć

O porodici Samira Selimagića i ranije je bilo riječi na našem portalu.

Podsjećamo, 42- godišnji Samir Selimagić, teško je bolestan. U pitanju je upaljenje živaca vratne kičme te pršljenovi. Do sad je Samir imao 5 operacija. Za zadnju operaciju, humanitarnim akcijama je uspješno prikupljen novac te je ona uspješno i obavljena. On se sad oporavlja uz obavezne redovne postoperativne liječničke tretmane, koji naravno koštaju i prevazilaze financijske mogućnosti i onog ko je zaposlen a kamo li onog ko je bez ikakvih primanja, kao što je Samir.Fotografija Cazin Danas.

Samir živi sa svojom suprugom i kćerkom u kući koja je neuslovna za život. Nemaju vode niti kupatila. Struju koriste od Samirovog oca.

Samirova je želja da za svog života uspije renovirati i napraviti krov na postojećoj maloj kućici u kojoj trenutno živi sa porodicom. No, obzirom da nema nikakvih primanja i da školuje dijete, ta želja je za njega još uvijek neostvariva.

Ponekad i i sami odlazak do bolnice za Samira predstavlja trošak koji ne može sebi priuštiti, a tek onda skupi lijekovi, mnogobrojni skupi pregledi, pa osnovne živežne namirnice u kojima uveliko i vrlo često oskudijeva, su sve jasni pokazatelji da je ovoj porodici prijeko potrebna svaka vrsta pomoći. Dakle, bilo u novcu ili u prehrandbenim namirnicama, higijenskim potrepštinama, školskom priboru, odjeći i obući, sve će njima dobro doći.

Prilikom posjete ovoj porodici smo uručili paket s prehrandbenim namirnicama koji je donirao naš stalni humanista iz dijaspore.Fotografija Cazin Danas.

Svi oni koji žele i mogu pomoći ovu porodicu, mogu to učinuti uplatom direktno na njihov račun, i to :

KIB BANKA 6278690000185553,

i RAIFFEISEN BANK, IBAN CODE: BA391612000099872275 na ime SELIMAGIĆ SAMIR,

ili ih posjetiti u naselju Ljusina (naselje poviše jezera Pecka) općina Bosanska Krupa, a za sve dodatne informacije možete kontaktirati porodicu na telefon: 061/444-362.

(Cazin-Danas)

macanovici.net
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.