Search
Sunday 26 June 2022
  • :
  • :

Humanitarni koncert za Aidu”Prikupljeno 10.073 km”

Humanitarni koncert za Aidu: Prikupljeno 10.773KM

Humanitarni koncert koji je organizovan s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za liječenje naše mlade sugrađanke Aide Dizdarević (12 godina) iz Kumarice (MZ Podzvizd) održan je sinoć u Gradskoj sportskoj dvorani. Veliki broj građana odazvao se na ovaj koncert kako bi najprije kupovinom ulaznice dali svoj doprinos u humanitarnoj akciji za Aidu, a zatim i da bi se malo zabavili uz raznovrsne pjesme lokalnih izvođača. Na koncertu je od prodaje ulaznica, te dobrovoljnih priloga prikupljeno 10.773KM.

Naime, Aidi je potreban novac kako bi otputovala na daljnje liječenje u Tursku. Samo za početak bilo je potrebno prikupiti minimalno 10.000 eura a konačna cifra još je nepoznata jer se tek trebaju u Turskoj obaviti detaljne pretrage. Aida ima cistu na mozgu, koja se pojavila prije pet godina, ima dugotrajne i jake glavobolje, a oštetila joj je i vid.  Više puta liječena je od strane neuropedijatara u Bihaću, Tuzli i Karlovcu. Zbog toga ne pohađa redovno ni nastavu, a inače je 7. razred osnovne škole u Podzvizdu.

Srećom humanitarna akcija za Aidu se odvijala odlično dosada i prikupljeno je dovoljno novca da se pokriju troškovi odlaska u Tursku kao i početka tretmana. Aida sa porodicom već u nedjelju, 03.novembra putuje u Tursku.

Na humanitarnom koncertu su nastupali: Hasib Murtić, Hako Obić, Mersa Miljković, Arif Galijašević – Bauk, Semir Kordić Korda, Zineta Šakanović, Azemina Balčinović i Mustafa Sejfović uz muzičku pratnju Ibrahima Ibre Velića.

Organizatori koncerta su bili Savjet MZ Podzvizd na čelu sa predsjednikom Nezirom Šakanovićem i estradni umjetnik iz ove mjesne zajednice Hako Obić.

Pokrovitelji su bili JKUP „Komunalije“

Radio Velika Kladuša (RVK).

RVK.BA
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.