Search
Friday 19 April 2024
  • :
  • :

Humanitarni koncert za Aidu”Prikupljeno 10.073 km”

Humanitarni koncert za Aidu: Prikupljeno 10.773KM

Humanitarni koncert koji je organizovan s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za liječenje naše mlade sugrađanke Aide Dizdarević (12 godina) iz Kumarice (MZ Podzvizd) održan je sinoć u Gradskoj sportskoj dvorani. Veliki broj građana odazvao se na ovaj koncert kako bi najprije kupovinom ulaznice dali svoj doprinos u humanitarnoj akciji za Aidu, a zatim i da bi se malo zabavili uz raznovrsne pjesme lokalnih izvođača. Na koncertu je od prodaje ulaznica, te dobrovoljnih priloga prikupljeno 10.773KM.

Naime, Aidi je potreban novac kako bi otputovala na daljnje liječenje u Tursku. Samo za početak bilo je potrebno prikupiti minimalno 10.000 eura a konačna cifra još je nepoznata jer se tek trebaju u Turskoj obaviti detaljne pretrage. Aida ima cistu na mozgu, koja se pojavila prije pet godina, ima dugotrajne i jake glavobolje, a oštetila joj je i vid.  Više puta liječena je od strane neuropedijatara u Bihaću, Tuzli i Karlovcu. Zbog toga ne pohađa redovno ni nastavu, a inače je 7. razred osnovne škole u Podzvizdu.

Srećom humanitarna akcija za Aidu se odvijala odlično dosada i prikupljeno je dovoljno novca da se pokriju troškovi odlaska u Tursku kao i početka tretmana. Aida sa porodicom već u nedjelju, 03.novembra putuje u Tursku.

Na humanitarnom koncertu su nastupali: Hasib Murtić, Hako Obić, Mersa Miljković, Arif Galijašević – Bauk, Semir Kordić Korda, Zineta Šakanović, Azemina Balčinović i Mustafa Sejfović uz muzičku pratnju Ibrahima Ibre Velića.

Organizatori koncerta su bili Savjet MZ Podzvizd na čelu sa predsjednikom Nezirom Šakanovićem i estradni umjetnik iz ove mjesne zajednice Hako Obić.

Pokrovitelji su bili JKUP „Komunalije“

Radio Velika Kladuša (RVK).

RVK.BA
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.