Search
Monday 18 January 2021
  • :
  • :

Pomozimo,,demobilisanom borcu iz mijesne zajednice Krivaja”

Fotografija Asmira Hatica.

u redakciji portala stigao je jedan apel od jednog našeg mještanina,

A njegova priča je sljedeća:

“Prije nekoliko dana rođo prodao sam svoju staru kravu i tele za 1500 KM i odem u Banku uzmem kredita 1000 KM i kupim drugu kravu mlađu troje teoca otelila za 2500 KM i samo što sam je doveo kući, nije ni ušla u štalu kako treba pored vrata uzela je komad masirače i udavila se, nadula se.. Već tri dana i noći stražarim, pazim je, posjećuju me veterinari samo nebi li joj bilo bolje potrošio oko 200KM za njeno liječenje i nije mi žao, ali nažalost nisu ništa mogli učiniti i hvala im na svemu što su učinili. Tako je moralo biti, sve je to sudbina, na kraju rođo prodam tu istu kravu za 450KM, šta cu još gore bi mi bilo da ugine gdje bi ja sa tim, sam ne znam sta da radim ako možeš zajedno sa narodom pomoći, pomozi. Jer ja sam od krave živio i moja familija”!

Inače radi se o demobilisanom borcu koji je obolio na živce u ratu, živi sa ženom i djetetom a mjesečna primanja su im 240KM. Ali dok je imao kravu on kupi tele, odhrani ga, proda i opet tako to mu je bila neka egzistencija i naravno imao je mlijeka za dijete i njihovu ishranu,trudio se da živi od svoga rada. A sada je ostao bez krave, bez teleta, i još dužan banki 1000 KM a zima stigla.

Do sada smo zajedno puno apela i akcija imali i to sa velikim uspjehom i hvala Vam na tome, pa Vas molim ukoliko želite i možete odazvati se da pomognemo i ovoj porodici u okvirima svojih mogućnosti. Jer jednostavno nisam mogao ovo ignorisati i baš me je čitava ova priča ražalostila

Ko želi pomoći može se obratiti predsjedniku MZ Krivaja, Šefiku Hatiću a mi cemo sve to transparentno i javno prikazati.

Unaprijed Vam hvala!

macanovici.net
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.