Search
Saturday 26 September 2020
  • :
  • :

POMOZIMO .Velić Evresa treba pomoć da ozdravi

Velić Evresa rođ 11.09.2006.god iz Stabandže treba pomoć za liječenje i posebnu bezglutensku hranu koja je inače dosta skuplja u odnosu na standardnu, njeni roditelji su nezaposleni, pa ne mogu priuštiti svojoj kćerki to bez pomoći dobrih ljudi.
Djevojčica ima 12 godina, a samo 23 kilograma jer od sedme godine života slabo napreduje na težini.
Zbog toga ne pohađa redovno ni nastavu dok joj se stanje ne popravi ako Bog da, a inače je 7. razred osnovne škole u Bužimu.

Unazad 3-4 godine ima bolove u trbuhu i često povraća. Više puta je hospitalizirana i liječena uz zadržavanje u bolnici. Bila je prije 15-ak dana u Tuzli.
Doktori su preporučili strogu bezglutensku dijetu i liječenje ostalim antibioticima koji su već obezbjeđeni, ali za hranu se teško snalazi. Potrebno je da ponovo ide za Tuzlu radi daljnjih pretraga.

Ovim putem apelujemo ako neko može pomoći da se obrati H.O Sadaka ili direktno porodici.

Organizacija Sadaka već duže godina pomaže porodici Velić na razne načine, a u zadnjih nekoliko mjeseci preko svojih prijatelja obezbjeđujemo bezglutensku hranu za ovu djevojčicu i lijekove.

Svoje novčane donacije možete uplatiti i direktno na račun majke Erdić Mirvete sa naznakom za liječenje Velić Evrese. Broj transakcijskog računa u KIB BANCI: 1984010000000080 – PARTIJA KLIJENTA: 1459405044

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na broj telefona 061/709-891 ili kontaktirati porodicu.

Macanovicı.net
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.