Search
Saturday 4 April 2020
  • :
  • :

Maturanti OŠ ”Gornja Koprivna”, na poseban način obilježili svoj maturalni dan

U utorak, 11.juna ove godine OŠ “GORNJA KOPRIVNA” je ispratila svoje maturante na jedan poseban način koji se razlikovao od svih dosadašnjih.

 

Naime, ovogodišnji maturanti su se odlučili na drugačije odjevanje u ovom, za njih “velikom danu”. Umjesto dosadašnjih skupocjenih svečanih haljina i odijela obukli su se jednostavnije i skromnije. U bijelim majicama sa natpisom i hlačama izišli su pred svoje nastavnike, roditelje i prijatelje želeći time pokazati svoje jedinstvo i prijateljstvo.

Ideja je potekla od njih sami, vođeni savjetima i znanjem svojih razrednika Elvire Jonuzović, Ragiba Hodžića i Hameda Pehlića.

U toku njihovog obrazovanja nastojali smo ih odgojiti osnovnim ljudskim vrijednostima pa tek obrazovati. I mislimo da smo uspjeli u tome. Današnja svečanost i njihova odjeća pokazuje da su prije svega djeca koja itekako imaju osjećaj za svoje drugare koji su u slabijem materijalnom stanju. Danas su svi slični, da ne kažemo isti a u kontekstu poruke ove generacije, SVI ZA JEDNOG- JEDAN ZA SVE – istakao je razrednik Hamed.

Nadamo se, da će primjer ovih maturanata svima poslužiti da slično postupe imajući u vidu ekonomsko stanje naše domovine a prije svega roditelja maturanata.

MATURANTI SRETNO!!!
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.