Search
Thursday 30 November 2023
  • :
  • :

Pomozimo ,,Adaleta Husić, iz Mostara potrebna pomoć da ozdravi….

U redakciju portala macanovici.net stigo nam jedam apel koji ga u cjelosti prenosimo,,,,,

Lijep pozdrav svim dobrim ljudima koji će izdvojiti vremena da pročitaju moju tešku životno-zdravstvenu priču. Moje ime je Adaleta Husić, iz Mostara sam, i prije tačno 4 godine sam teško oboljela od dvije teške crijevne hronične autoimune bolesti zvane Ulcerozni kolitis na granici sa Morbus Crohn-om, uključujući borbu sa Multipla Sklerozom i celijakijom. Bolesti su neizlječive, teško ih je kontrolisati te staviti u način mirovanja, remisiju, posebno kad ne znate koja će vas prije iznenaditi nečim novim ili zadati vam sljedeći udarac.

Kada imate samo jednu bolest vodite se mišlju da ćete ju staviti pod kontrolu, ali kad imate više od jedne svaka pozitivna misao i borba na različite načine vas dovode do stanja neizdržljivosti i odustajanja od samih sebe i da će jednom biti bolje. Bolesti su nepredvidljive i uvijek morate biti spremni na nešto novo sa čim se niste susretali. Ako se itko ikad od vas koji ovo čitate susreo sa nekom od ovih bolesti, sigurna sam da tačno znate kako je i koliko je teško prolaziti kroz sav pakao koji nose sa sobom i koliko se teško boriti psihički, novčano, a pogotovo kad se jave upalna stanja koja sa sobom nose milijun posljedica. Sve pretrage obavljam privatnim putem poliklinično jer su hitne i ne mogu čekati na bolnički spisak i redove.
Život sa ovakvim bolestima je mnogo težak i svodi se na borbu za golo preživljavanje koja uključuje plaćanje režija i osnovnih namirnica za život, te potragu za poslom koji se fizički može izdržati a da vas pritom poslodavac i radne kolege ne diskriminišu. Izdvajanje novca na lijekove i alternativu koji nisu dostupni za liječenje u samoj državi i pored zdravstvenog osiguranja. Bez ikakvih prihoda i invalidnine s obzirom na stopostotni invaliditet. Stoga se ovim putem obraćam svim dobrim ljudima otvorenog srca da mi pomognu novčano onoliko koliko mogu, koliko su u mogućnosti a da pritom ne oštete sami sebe. Živim sama i zavisim od drugih, i tuđe pomoći. Pomozite mi da preguram ovu zimu koja dolazi, ovo vrijeme kad jedni drugima radije podmećemo nogu umjesto da damo ruku. Da omogućim sebi ogrjev i osnovno potrebno svakom čovjeku u nadi da će se situacija promijeniti kao i moje zdravstveno stanje, pa da apel bude iz zahvalnosti a ne vapaj u pomoć.
Sljedeće godine treba da uradim nove nalaze, pretrage, dobri ljudi i iskrena molitva može dosta da pomogne ako je upućena iskreno i od srca.

Načini na koje mi možete pomoći:

Za uplate iz BIH otvoren je tekući račun u konvertibilnim markama: 3381302538216079

UniCredit Bank d.d Mostar.

Za uplate iz inostranstva otvoren je devizni račun: IBAN: BA39 3381302877482988 SWIFT CODE: UNCRBA22

Adresa: Fra. Lucijana Kordića 13,
88000 Mostar

Kontakt broj: +38763473413

macanovici.net
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.