Search
Monday 24 January 2022
  • :
  • :

Pogledajmo kako je i gdje Tihomir Gešner iz Pule dočekao novogodišnje praznike

Protekla godina generalno nije bila dobra za Bosnu i Hercegovinu i njene građane. Nije bila dobra niti za Redakciju ReprezenT-a ali, nekako se preživjelo! U svojim osvrtima na Staru i očekivanja u Novoj godini, obatiće Vam se prijatelji Redakcije koje smo diskreciono odabrali za ovu priliku.

Dragi naši posjetitelji, dragi Krajišnici i prijatelji širom svijeta,

još jedna godina je iza nas. Vjerujemo da ćete je bez obzira na sve poteškoće i probleme, lične i zajedničke, po nečem dobrom pamtiti, a vrijeme pred nama u Novoj, 2022. godini neka bude ispunjeno zdravljem, srećom i uspjesima na privatnom i poslovnom planu.

Moramo u narednoj godini koja sasvim sigurno sa sobom nosi nove izazove, pronaći načine za prevazilaženje brojni problema a za to svi trebamo biti ujedinjeni, odgovorni i raditi zajedno na poboljšanju prevazilaženja svih problema.

Poštovani pratitelji, sugrađani, vjerni prijatelji Redakcije, u ime članova ove Redakcije i u svoje ime želim vam sve najljepše i najbolje u 2022. godini.

Neka Vas samo sreća prati.

Zajedno sa nama koračajte u još jednu godinu zajedničke saradnje i druženja! Srcem smo

Tihomir Gešner, prijatelj Redakcije ReprezenT, rodom iz Vodnjana kod Pule, došao je u ženin rod – Veliku Kladušu, iz koje se sa porodicom uputio na „Cazinsku zimu“ u Cazin, i tu se desio naš susret. Inače, Tihomira sam upoznao prije tri i pol godine u njegovom Vodnjanu u koji sam došao u pratnji Udruženja žena „Mala Kladuša“ na njihovom prvom putovanju i nastupu u inostranstvu. Tihomir je tom prilikom bio naš domaćin a inače je službeni fotograf i promotor Bošnjačkog kulturno – umjetničkog društva „Vodnjan“ iz Vodnjana.

Posjetio je Tihomir jednom prilikom i našu Redakciju i to je sve što znamo i što trebamo znati o ovom „kladuškom zetu“, koji inače voli da putuje i gotovo svakodnevno je na točkovima.Slučajni susret u Cazinu, ispred „Postavke bosanske sobe u Centru Grada Cazina“ u „Bujrum kući putujućoj“ Hasana Keranovića, opredijelio nas je da i sa njim popričao o godini koju smo ispratili ali očekivanjima u narednoj, Novoj, 2022. godini. Vjeruje Tiho da će stvoriti uslovi za jedno normalnije vrijeme u kojem će se nastaviti započeta prijateljstva između njegovog BKUD „Vodnjan“ i ovdašnjih udruženja i kulturno-umjetničkih društava. Tihomiru i njegovoj porodici želimo svaku sreću u Novoj, 2022. godini. U nastavku objavljujemo našu reportažu rađenu u Puli i Vodnjanu o prvom inostranom nastupu Udruženja žena “Mala Kladuša”.

Esad Š.

Reprezent.ba
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.