Search
Monday 22 July 2024
  • :
  • :

Počela sjednica za smjenu dekanese Hadžović-Džuvo, Sebija ponovo pravila show

Kako je najavljeno, u 14 sati počela je vanredna sjednica Nastavno-naučnog vijeća sa samo jednom tačkom dnevnog reda – zahtjev za smjenu dekanese Medicinskog fakulteta Almire Hadžović-Džuvo.

Kao i ranije, i ova sjednica je zatvorena za medije. 

Kako javlja reporterka “Avaza”, trenutno je u sali prisutno 58 članova Nastavno-naučnog vijeća, koji su i ranije pisali zahtjeve za smjenu dekenase, no iznenađuje i to da među prisutnima na ovoj sjednici ima i onih koji su se ranije stavljali na stranu dekanese Hadžović-Džuvo i koji su bili protiv njene smjene.

Prije sjednice, Hadžović-Džuvo je rekla da je sjednica nelegalna i da otprilike zna kakav će biti ishod.

– Od jutros se na članove Nastavno-naučnog vijeća vrši neviđen pritisak. Ukoliko budem smijenjena, ja ću svoja prava tražiti pred sudovima – kazala je Hadžović-Džuvo.

Dodala je da je rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj ranije odbio upućeni zahtjev za njeno razrješenje, navodeći da nema razloga za to.

– Nakon toga je došao akt koji je bio nepotpisan. Opet nije sadržavao nijednu rečenicu koja bi sadržavala argumente za smjenu dekana i koji je bio osnova za smjenu dekana – kazala je Hadžović-Džuvo.

Poslije toga je uslijedila vanredna sjednica, a njoj je kao članu Nastavno-naučnog vijeća došao poziv da prisustvuje sjednici.

– Naravno da neću prisustvovati – kazala je Hadžović-Džuvo.

Zanimljivo je da Sebija Izetbegović ni ovaj put nije mogla proći, a da ne “provocira” okupljene novinare. Naime, veliki broj novinara slikao je i snimao Izetbegović prilikom dolaska, što je njoj zasmetalo pa je odlučila da uzvrati te je mobitelom slikala sve prisutne novinare. 

Autor: A. Nu. 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.