Search
Wednesday 29 May 2024
  • :
  • :

“OTELI” TRADICIJU OD ZABORAVA: Bajkoviti prizori sa svadbe u Cazinu(VIDEO)

(VIDEO)

Najčitanija prvomajska vijest na našem portalu Cazin.NET bila je ona o mladencima koji su oduševili građane Cazina provozavši se u kočiji. 

Bajkoviti prizor vjenčane kočije, kojeg je mladenka dočarala kišobranom, poput onih koje su nosile dame u davnim vremenima i mladoženja sa gospodskim šeširom, bio je pravo osvježenje u vremenu kada su vjenčanja izgubila tradicionalne vrijednosti.

 
 

 

Portal Cazin.NET uspio je otkriti više o sada već bračnom paru koji su svojom svadbenom kolonom, ali i još nekim detaljima sa svadbe, osvojili mnoge, te pokazali da mladi nisu zaboravili klasične obrede, te da itekako znaju uživati u tradiciji.

Limuzine i raskoš odlučili su zamijeniti klasikom Selma i Haris. Ali ne samo na svadbi, i njihove prošlogodišnje zaruke bile su bajkovite. Do tada neviđene zaruke u Motelu “Stovrela” u Cazinu, okruženi prirodom, duh klasike unijela je i tada kočija, a duh modernog dron koji je donio zaručnički prsten. Kako se ta priča završila već nam je poznato. Iznenađena, ali sretna Selma rekla je “da” izabraniku svoga srca, koji je očito veliki romantičar i zaljubljenik u tradiciju. 
Ovaj put, portal Cazin.NET ekskluzivno vam donosi video sa svadbe Selme i Harisa, koju je pored kočije, svojim folklornim igrama posebnom učinio i KUD “Bajro Redžić” iz Polja

Uživajte idućih nekoliko minuta u impresivnom videu koji je djelo Ismara Ružnića.

(M. Selimović/Cazin.NET)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.