Search
Sunday 21 July 2024
  • :
  • :

Konstituisano prvo Gradsko vijeće i donijeta Odluka o pečatu Grada Cazina

Konstituisano prvo Gradsko vijeće i donijeta Odluka o pečatu Grada Cazina

radsko vijeće Cazina, koje je danas konstituisano na svečanoj sjednici, odlučilo je da je općina Cazin od danas i službeno Grad Cazin.

Predstavnički i Dom naroda Parlamenta Federacije BiH usvojili su Zakon kojim su općine Cazin, Goražde i Livno proglašeni gradovima i objavljivanjem tog Zakona u Službenom listu Federacije BiH, ove tri općine dobile su rok od dva mjeseca da

Nakon što je Gradsko vijeće Cazin danas usvojilo Prijedlog Statutarne Odluke o organizaciji Grada Cazina, najmnogoljudnija krajiška općina od danas je i službeno proglašena Gradom.

Danas je konstituisano i Gradsko vijeće Cazina čime je i zvanično potvrđena zakonodavna uprava Grada Cazina, a donesena je i Odluka o pečatu Grada Cazina.

Cazin je već odavno poduzetnički i trgovački centar Unsko- sanskog kantona, a svojim trudom i radom nastojimo da to postane i u mnogim drugim segmentima kako bi i naš kanton u cjelini postao razvijena regija i najbolji primjer u BiH. Ovo je ujedno i potvrda kontinuiteta u historijskom razvoju Cazina, a na određen način i ispravljanje nepravde prema ovoj sredini. Smatram da sada, uz to što će nam formalno biti olakšan pristup EU fondovima, čime ćemo lakše i privući nove investitore i ostvariti naš glavni cilj u ekonomskom razvoju, mi kao općinska, odnosno gradska uprava sada, također, pred sobom imamo nove izazove. Još jednom trebamo pokazati s koliko odgovornosti i dobrih vizija obavljamo svoj posao. Naravno, sve u cilju da Grad Cazin bude i ostane prepoznatljiv u cijelom regionu po svom napretku, kvalitetnim rješenjima i kao sredina u kojoj će ljudi moći živjeti od svoga rada, rekao je gradonačelnik Nermin Ogrešević.

Cazin je najmnogoljudnija lokalna zajednica u Unsko-sanskom kantonu (66.149 stanovnika) i šesta po broju stanovnika u FBiH, odmah nakon Novog Grada Sarajevo, Tuzle, Zenice, Mostara i Ilidže, a ima i treće najmlađe stanovništvo od svih lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini.

Grad ima veliki broj registrovanih malih i srednjih preduzeća te najveći broj registrovanih poljoprivrednih gazdinstava u FBiH.

(Izvor: Klix/Cazin.NET)

 

 

mm

macanovici.net
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.