Search
Monday 1 June 2020
  • :
  • :

DOONIRALI ORGANE: RODITELJI MINELE ZUKIĆ ŽELE UPOZNATI OSOBU U KOJOJ KUCA SRCE NJIHOVE KĆERKE

Najteže životne situacije od nekoga naprave heroje. Prije pet godina, Sead Zukić iz Ribnice kod Zavidovića donio je najtežu životnu odluku: u saobraćajnoj nesreći stradala je njegova 25-godišnja kćerka Minela, a Sead je odlučio donirati njene organe, kojima je spašeno nekoliko života.

Hayat

Danas je promoviranje ove plemenite ideje njegova životna misija. Porodici Zukić želja je i da upoznaju osobu u kojoj kuca Minelino srce.

Odluku da donira kćerkine organe i na taj način produži njen život, Sead pripisuje sudbini.

  • Nema roditelja na ovom svijetu da može zamisliti da njegovo dijete može da nastrada i da se ne probudi iz teške nepovratne moždane kome. Ja sam u ta dva dana razmišljanja odlučio ako slučajno naša Minela ne preživi, da ćemo donirati njene organe, mada do tada nisam ni znao ko može donirati organe – kaže Minelin otac Sead.
Hayat

Porodica Zukić upoznala je tri porodice kojima su donirani Minelini organi, a još uvijek nisu saznali u čijim prsima kuca njeno srce.

  • Svakim danom smo više sigurni da smo donijeli jedinu ispravnu odluku, zato pozivamo sve narode Bosne i Hercegovine, a i šire, ne daj Bože, ako vam se desi isto ili slično nama, potpišite i donirajte organe svojih najdražim, tako ćete produžiti njihove živote – kaže Sead.
Hayat

Minela je bila učenica generacije, završila je Pravni fakultet u Sarajevu. Roditelji kažu da je bila dijete za poželjeti, puna planova, ali sudbina je odlučila drugačije

Hayat.baKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.