Search
Friday 19 April 2024
  • :
  • :

OMOGUĆIMO BOLJE USLOVE ZA ŽIVOT PORODICI DURIĆ”VIDEO”

bog veoma teške finansijske situacije i katastrofalni uslova za život porodice Durić, aktivisti organizacije „SADAKA“ upućuju apel za pomoć svim dobrim i humanim ljudima da pomognu u skladu sa svojim mogućnostima.

Durić Remzija sa suprugom živi u naselju Bućevci, u staroj i dotrajaloj porodičnoj kući. Kuća je građena od kamena i šepera. U kući nema vode, pa za potrebe domaćinstva donose u kantama iz dvorišta gdje imaju česmu. Kako je kuća jako stara i trošna, po zidovima je vidna vlaga koja uništava njihovo zdravlje.

Supruga Mina ističe da Remzija ima određenih zdravstvenih problema, da ga često boli glava, ima problema sa kičmom i  bubrezima, te da ima astmu. Za sebe navodi da ima problema sa disanjem, odnosno plućima.

Remzija nigdje ne radi, niti ima bilo kakvih redovnih primanja, sem što povremeno i sezonski radi za dnevnice.

POGLEDAJTE VIDEO

Pored postojeće stare kuće imaju jedan poljoprivredni objekat  koji koriste kao ostavu, koji je Remzija zajedno sa suprugom pripremio za izvođenje radova. Tako da planiramo na tom objektu izliti ploču, postaviti novi krov i napraviti jednu sobu sa kupatilom u kojem bi Remzija i njegova supruga imali bolje, ljepše i ugodnije uvjete za dostojan život.

Svi prilozi kako u novcu, tako i u materijalu su dobro došli.Pokažimo svoju humanost i da kroz ovu akciju pomognemo Remziju.

Svoje donacije možete uplatiti na naše žiro-račune, uz naznaku „Za porodicu Durić“.

 

Za uplate iz inostranstva:

OBERBANK  AG

IBAN: AT39 1513 3007 6111 1087
BIC/SWIFT OBKLAT2L

 

Za uplate iz BiH:

KIB DD VELIKA KLADUŠA BiH,
SWIFT: KINBBA22
IBAN: BA39 1980 1541 4000 0528
Broj računa: 1541400005
Za BiH: 1984011050007426
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.