Search
Sunday 16 June 2019
  • :
  • :

Obilježena Peta godišnjica Udruženja žena „Mala Kladuša“(VIDEO)

MALA KLADUŠA – Udruženje žena „Mala Kladuša“ osnovano je na današnji dan (08. aprila 2014.) prije pet godine te je tim povodom organiziralo druženje za svoje članice i goste koje će učesnicima ostati u dugom i lijepom sjećanju. Među gostima bila su Udruženja žena „Izvor“ iz Bužima, „Ašik kaldrma“ iz Podzvizda, „Kula“ sa Ostrošca, „Svijetlost“ iz Vrnograča, Udruženje oboljelih od karcinoma „Sutra je novi dan“ iz Velike Kladuše, te kao posebni gosti, Bošnjačko Kulturno – umjetničko društvo „Vodnjan“ iz Vodnjana kod Pule. Među gostima bili su Hasan Keranović, veliki ljubitelj krajiške tradicie koju pokušava sačuvati od zaborava te njegov prijatelj Richard de Boer iz Holandija koji u BiH i Republici Hrvatskoj istražuje i snima audio zapise etno narodnih pjesmama. Medijski pokrovitelj ovog događaja bila je Redakcija ReprezenT-a.

 

 

Članice Udruženja žena „Mala Kladuša“ dokazale su, kako često ističu, da se sve može kad se male ruke slože. Nakon što je sve prošlo u najboljem redu a gošće i gosti osjetili njihovo gostoprimstvo, zadovoljstvo je potpunije, a tek će biti nakon što pogledaju reportažu koju je pripremio medijski pokrovitelj.Učesnici u programu bili su domaćini i gosti iz Vodnjana sa po dvije foklorne koreografije, uz žensku grupu koja je izvela nekoliko tradicionalnih izvornih pjesama. Nakon oficijelnog dijela programa uslijedila je muzika uz izvedbi „Korde“ koja je trajala do iza ponoći i koja je mnoge prisutne žene „oborila s nogu“. 

Svim učesnicima dodijeljene su Zahvalnice, a posebno je od strane svojih članica bila darivana Sanajda Muratović, predsjednica ovog aktivnog i dobro organiziranog Udruženja, koje se posebno dopalo gostima iz Vodnjana koji će već tokom ovog ljeta ponuditi potpisivanje ugovora o budućoj međusobnoj saradnji koja će podrazumijevati godišnje uzajamne posjete Kladuščanki Vodnjanu i BKUD „Vodnjan“ Maloj Kladuši. U sklopu ove manifestacije upriličena je i bogata tombola te zajednička večera a što je sve rezultat podrške dvadesetak donatora ovog Udruženja. -Hvala svima koji su izdvojili svoje vrijeme i došli podijeliti s nama našu radost, poruka je članica  Udruženja žena „Mala Kladuša“.

Objavljujemo reportažu iz Vodnjana od prošle godine za sve one koji su propustili istu pogledati ili pak žele nešto više saznati o BKUD “Vodnjan”. Esad ŠABANAGIĆ

 

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.