Search
Friday 19 April 2019
  • :
  • :

Obilježena godišnjica,,,,”Na Hasinom vrhu”Foto”

Fotografija korisnika/ce GRAD BIHAĆ.

U organizaciji Udruženja „Hasin vrh“ i podršku Grada Bihaća i Ministarstva za boračka pitanja danas je nedaleko od čuvenog Hasinog vrha, održana tradicionalna manifestacija, kojom se bivši pripadnici 5. korpusa Armije R BiH prisjećaju slamanja neprijateljske „Februarske ofanzive“ ratne 1994. godine.

Ovogodišnjem obilježavanju prisustvovali su nekadašnji direktni akteri bitke, ali i veliki broj mladi koji su od ratnih komadanata mogli čuti sve šta se je dešavalo tokom bitke ratne 1994. godine.

U svojim obraćanjima ratni komandanti Hamdo Delalić, Hamdija Abdić, Mirsad Selmanović, Senad Šarganović, Amir Avdić i Halil Bajramović kazali su da je nadljudskim naporima pripadnika 5. korpusa AR BiH i policije osujećen plan neprijatelja da ovlada ovim prostorom i dođe do hidrocentrale u Kostelima.

Fotografija korisnika/ce GRAD BIHAĆ.

Istovremeno Nijaz Malkoč, predsjednik MZ Srbljani pozvao je sve nadležne da se konačno maksimalno angažiraju kako bi se započelo da izgradnjom spomen parka Hasin vrh kao trajnog obilježja na kojem bi mladi odali počast herojima 5. korpusa Armije R BiH.

OVDE MOZETE NEKE FOTOGRAFIJE POGLEDATI

MACANOVICI.NET,,,,,,HASIN VRH 09.02.2019

 

 

 

vikici.net

 

 

 

 

macanovici.net
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.