Search
Friday 22 January 2021
  • :
  • :

Nijemac prodaje stojadina za čak 9.000 eura: Ovaj auto je unikat

stojadin

Njemački trgovac automobilima Gerrit Crummenerl (47) iz Leipziga prodaje oldtajmer “Zastavu 101“, tzv. keca, i to za skoro 9.000 eura!

Auto je proizveden 1976. godine u bivšoj Jugoslaviji i jedan je od rjetkih u svijetu, što i opravdava traženu cijenu u njemačkom oglasu. Zaljubljenik u klasične automobile, koji je odrastao u Njemačkoj Demokratskoj Republici, kaže da su automobili poput popularnog “Stojadina” obilježili njegovo djetinjstvo i da im je zato posvećen “do ludila”.

Zastava s dušom

– Mnogi ljudi, kao i ja, imaju draga sjećanja na socijalističku državu koja je postojala 41 godinu, ali i na automobile koji su obilježili taj period. “Zastava” koju prodajem ima dušu koju savremeni automobili neće imati dok eventualno ne ostare i nastave put pomoću štapa. Ona je vjerovatno najbolji proizvod jugoslovenske automobilske industrije – rekao je Crummenerl.

– Ovaj oldtajmer ima zanimljivu historiju. Prvi vlasnik, prodao ju je mušteriji u Poljskoj 1991, godinu nakon raspada NDR. Novi vlasnik ga je vozio nekoliko godina, a zatim prodao u Jugoslaviju. Prvi vlasnik automobila je 15 godina kasnije “skalu” potražio u Poljskoj, ali su mu oni rekli da su ga prodali u državi u kojoj je i nastao. Dali su mu adresu i on je uspio da ga pronađe, a potom i otkupi. Na kraju je, konačno, došao red i na mene! Auto sam od prvog vlasnika otkupio prije dvije godine, a prodao ga je zato što nije imao dovoljno mjesta u garaži! – dodaje sagovornik iz Njemačke, prenosi slatka tajna.eu.

Prema njegovim riječima, u Njemačkoj je teško vidjeti na ulici ovaj automobil.

– U moju državu nije uvezeno mnogo “Zastava” i, nažalost, nema mnogo interesenata za nju. Ova koju prodajem prešla je samo 45.000 kilometara i ne sumnjam da će pronaći novog, sretnog vlasnika – zaključio je Gerrit.

Ovdje pogledajte sve ostale automobile koje prodaje Gerrit.

Izvor:  Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.