Search
Monday 26 February 2024
  • :
  • :

Nakon infarkta, opet mu narušeno zdravlje: Otkazani nastupi Asima Bajrića

v

sim Bajrić u avgustu prošle godine imao je zdravstvenih problema zbog kojih je morao otkazati sve nastup. Asim je, tada, doživio srčani udar, zbog čega je hitno primljen u bolnicu. Za “Express” je,  još iz bolničke postelje, govorio o simptomima koje na prvu nije prepoznao.

 

Trnule ruke

– Trnule su mi ruke i noge, imao sam bolove u leđima, ali sve sam mislio da je to od previše posla, putovanja, stresa, kosti su me boljele. Ali, tješio sam sam sebe, da nije ništa ništa. Dvije noći prije pjevao sam na svadbi u Velikoj Kladuši, subota je bila Bugojno, a onda je uslijedila Busovača, zatim sam sa suprugom bio dva u Sarajevu.

Nakon toga smo se vratili u Lukavac, tačnije kući u Poljice. Dan poslije, u utorak sam otišao sa rajom u šumu da sjedimo, šetamo, da se družimo, vratili smo se negdje predvečer. Djeci sam rekao da idemo ranije na spavanje, a meni se u jednom momentu desi, da mi kroz čitavo tijelo kao roj mrava prolazi – izjavio je tada za “Express”, pa nastavio:

– Tu noć sam jedva, jedva izdržao. Nisam uopšte mogao spavati, te ujutro odmah pozovem jednu rodicu koja je medicinska sestra i koja poznaje okolne doktore da me odmah prime i izvrše kontrolu. Tada mi počne cijelo tijelo trnuti. Sreća bila je jedna doktorica u selu Poljice koja je imala aparat za kontrolu srca, kada me priključila njene prve riječi su bile: „Hitno, odmah u bolnicu“. Odmah su me prebacili na internu u „Plavu kliniku“, a tu me dočekao doktor Brkić i njegovi sinovi koji su iz mog sela i vrhunski stručnjaci.

 

Uslijedio je pregled, a doktor Brkić mi je rekao da je u pitanju infarkt. Njegov sin me je odmah preuzeo i ugradio mi stent. Svi su mi rekli da sam bio jako hitan slučaj, u pitanju su bile minute, da sam malo zakasnio sada ne bismo nas dvojica razgovarali. Glavna srčana vena mi je bila kompletno začepljena – pričao je Asim.

Image

A Bajrić je nakon saniranja problema nastavio lagano s radom, no nastup koji je trebao biti 5. januara, odgođen je. To je na svom FB profilu potvrdio i sam pjevač.

Brz oporavak

Oglasili su se i iz diskoteke u kojoj je Asim, tu večer, trebao pjevati:

– Zbog narušenog zdravstvenog stanja Asima Bajrića, njegov nastup planiran za 5. januar se otkazuje. Želimo mu brz oporavak.

Foto: Instagram: Screenshot
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.