Search
Monday 26 February 2024
  • :
  • :

Mladi reper Nedim Mehmedović -objavio je poruku/pjesmu …”Apel za mir”.

Prije svega da vam se zahvalim na mediskoj podrsci predgodne pjesme naziva ”Uporan” ovim putem se obraćam za širenje moje poruke mira na Vaš cijenjeni portal. Kao mladi rep izvođač objavio sam poruku/pjesmu koja poziva na mir u svijetu, kao i u regionu. Inspirisan silnim ratovima i kontroverzama u regionu, dobio sam inspiraciju za stvaranje pjesme tj. poruke mira koja se zove ”Apel za mir”. U pjesmi izražavam:
Reper sa porukom za mira…
Mladi reper Nedim Mehmedović Sjekac inspiriran trenutnom situacijom u regionu i svijetu objavio je pjesmu sa porukom mira.
Kako je izjavio Nedim (Sjekac) u pjesmi govori kako maldi ljudi gube zivote zbog tudjih ideala, ratovanja, mrznja i politike kako zelimo svoju strane za bolje sutra dok političari stavljaju granice na odnose
Ti isti imaju kako u pjesmi kaze bolesne umove radi kojih stvaraju se ratovi unatoc tome izostavlja i da smo svi isti i bez ideala heroja generala.
Treba znati da nam idu bolji dani i da ce bolja buducnos da mladi ne trebaju biti marionetaU refrenu govori 

Kako se svaki dan borimo, radi mrznje nemamo zivota jer nerazmisljamo dobro i da treba težiti ka miru, da se mijenjamo stavove i mijenjamo se nabolje to jer tako ce bit mir

Nedim kako navodi snima iz ljubavi to jeste iz “srca” Apel za mir moze biti bez tenzije da bi svjet imao svoje najbolje dimenzije kako djeca trebaju da odrastaju uz muziku a ne uz granate djeca koja su izbjegla da se svojoj kuci vrate kako kaze Nedim je imao srecu da je poslje ratnnije djete i nezelim da se ponovi pa navodi “tu bol nisam prosao i nezelim je nikom da se ne ponovi pozelim bi pritom”.
Stim da je Nedim u Hip Hop jako dugo i da RAP sto je znacenje ritam i poezija navodi daljem poruku u rep formatu i da smatra da je rat veliko zlo i da da ce se vecina složiti sa ovim razmisljanje naveo je Nedim.
srdacan pozdrav Nedim Mehmedović

link pjesme
izvor
mnKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.