Search
Friday 19 April 2024
  • :
  • :

Najuspješniji mladi fotograf u Cazinu

Tarik

Zovem se Tarik Pajić. Učenik sam četvrtog razreda Medrese “Džemaludin ef. Čaušević” u Cazinu. Odličan sam učenik. Pored škole se trudim da učestvujem u što više vannastavnih aktivnosti bilo to u ili van škole.

Već godinu i po dana se aktivno bavim fotografisanjem odnosno fotografijom pejzaža, radim za jedan foto studio u Cazinu i tako učim nove stvari i pokušavam sam sebe financirati koliko god mogu.

Tarik pajic 1
Tarik pajic 2

To je sve počelo u 8. Razredu osnovne škole kad sam prvi u svoje ruke uzeo fotoaparat i od tad se razvijala ljjbav prema fotografiji i videografiji. Pored fotografije sam 6 godina radio grafički i web dizajn, vizualne animacije i video obradu.

Tarik Pajić 3
Tarik Pajić 4

Danas radim kao freelancer za sebe na tom području. Osvajao sam razne nagrade iz oblasti fotografije, jedna od meni značajnijih je nagrada sedmodnevnog putovanja u Brisel (Belgija) zbog najbolje fotografije izabrane od strane Komisije Evropske Unije.

Još jedna nagrada koju bih istakao jeste nagrada “ponos Cazina” za 2019.godinu na području fotografije i video obrade. Osvajao sam također nagrade iz tehničkih područja kao naprimjer nagrada na državnom takmičenju  “Srebreni točak tehnike” 2016. godine.

Tarik pajic 7
Tarik pajic 8

Cilj mi je pored informatike koju želim studirati, ići u pravcu filmmakinga odnosno snimanju filmova, video sadržaja, montaže filmova zajedno sa fotografijom.

Tarik pajic 10

Član sam filmske produkcije “Cascader Production” osnovane u Živinicama gdje sam kamerman i montažer.

Trudim se pored škole i svakodnevnih obaveza biti što produktivniji na tom polju i obrazovati se u tom digitalnom svijetu da tako kažem.

izvorKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.