Search
Monday 24 June 2024
  • :
  • :

MLADOST NA OKUPU: Parada ovogodišnje generacije cazinskih maturanata”foto

(FOTO) MLADOST NA OKUPU: Parada ovogodišnje generacije cazinskih maturanata

Pored zasebnih maturskih večeri srednjih škola, koje se održavaju ovih dana, maturanti četiri cazinske srednje škole okupljaju se i zajedno na tradicionalnoj Maturskoj paradi i zabavi koja je održana danas pod pokroviteljstvom Grada Cazina…..

FOTO GALERIJA

-„Dragi maturanti, ja vam od srca čestitam uspješno okončanje jednog dijela vašeg obrazovanja. Ovo je trenutak kada ulazite u jednu novu fazu života i ono što se naziva zrelošću. Neka vas na tom putu prate odlučnost i hrabrost da pobijedite sve životne izazove i iz svakoga izađete kao bolji i plemenitiji ljudi. Bez obzira na to koji put ste odabrali ili će te odabrati, želim da vam bude uspješan i da, uz sve obrazovne, poslovne i druge uspjehe budete živi i zdravi. Neka vam je sretna matura!“, rekao je gradonačelnik mr. Nermin Ogrešević obraćajući se maturantima.

Gimnazija Cazin ove je godine ispratila 58 maturanata. Prva srednja škola 195. Druga srednja škola njih 161, a Medresa „Džemaluddin Čaušević“ 49. Nakon svečanog defilea kroz centar grada, 463 cazinskih maturanata zabavljalo se uz domaći „Aquarius band“ ispred zgrade stare Gimnazije.

Cazin.NET
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.