Search
Friday 29 May 2020
  • :
  • :

Melvinu ispunjena zelja on i njegova porodica dobili kravu

Ispunjena je želja desetogodišnjeg Melvina Šehića i njegove porodice iz kladuškog naselja Ponikve da imaju kravu i to zahvaljujući kladuškom poduzetniku Nihadu Melkiću-Melki.

 

Priču o ovom hrabrom dječaku koji boluje od dijabetesa tipa 1, objavili smo 22. septembra i tada su on i njegova sestra Sunita poželjeli samo kravu i zamolili dobre ljude da im pomognu u ispunjenju njihove želje, prenosi RVK.

Samo nekoliko sati od objave priče o Melvinu na web i face stranici Radija Velika Kladuša obećanje da će ispuniti Melvinovu želju i kupiti im kravu, te tako olakšati život peteročlane porodice Šehić, dao je Melkić. Krava je Melvinu i njegovoj porodici uručena u petak, 27. septembra.

Akciju za pomoć ovoj porodici pokrenula je Asima Dekić, predsjednica Udruženja dijabetičara općine Velika Kladuša. Osim Melkića akciji su se odazvali i drugi humani ljudi, tako da je ovoj porodici obezbijeđeno ogrijevno drvo za zimu, hrana i nešto odjeće i obuće, uplaćena im je i ishrana u školi, a kupljena je i određena količina ishrane za kravu. Prema riječima Dekić neophodno je još izgraditi manju štalu za kravu jer postojeća nije uslovna, a potrebno je obezbijediti i određena sredstva za Melvinovu ishranu koja, s obzirom na njegovu bolest, mora biti zdrava i pravilna. Akcija za pomoć porodici Šehić nastavlja se i dalje jer u porodici niko nije zaposlen i slabijeg su imovnog stanja i nisu u mogućnosti navedeno obezbijediti sami.

Podsjećamo  Melvin i Sunita pješače do škole, Melvin do područne škole Ponikve 4 km u jednom pravcu, a Sunita autobusom putuje do OŠ „25. novembar“, ali do stanice pješači 2 km. Osim Melvina i Sunite porodica Šehić ima još jedno dijete, dvogodišnju Lejlu. Porodica Šehić živi u kući, tačnije u jednoj sobi koju je Melvinov otac Emin dobio u nasljedstvo od majke.

Svi koji žele pomoći porodici Šehić mogu se javiti Asimi Dekić na telefon 062 956 888 ili novčane donacije uplatiti na ove brojeve žiro računa otvorene u KIB banci.

Za KM uplate broj računa 1980013040005694; Udruženje dijabetičara humanitarna pomoć za oboljelog dječaka Šehić Melvina

Broj računa za devizne uplate 1659006086; Šehić (Emin) Melvin

Rvk.ba

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.