Search
Thursday 25 July 2024
  • :
  • :

MEDŽLIS IZ SANSKI MOST ZA POMOĆ U LIJEČENJU MUHAMEDA TALIĆA UPLATIO 12.176 KM

 

Sudbina hrabrog dječaka Muhameda Talića iz džemata Šehovci je kao rijetko šta ujedinila Sanjane, ali i dobre ljude diljem svijeta u želji i nastojanju da budu dio podrške u liječenju ovog mališana.

 

Naime, Muhamed je obolio od leukemije i za njegovo uspješno liječenje bilo je nužno njegovo izmještanje u neku od klinika u inostranstvu. Znamo da je liječenje ove bolesti izuzetno skupo, ali to ni u jednom momentu nije pokolebalo dobre ljude u vjeri da će Muhamed ovu životnu utakmicu, ako Bog da, dobiti.

Naprotiv, to je bio razlog više da se brojni humani ljudi, udruženja, škole, uključe u ovu ‘utakmicu’ sa željom da budu Muhamedovi saigrači do konačne pobjede, ako Bog da.

Socijalni fond „BERIĆET“ Medžlisa IZ Sanski Moast je od samog početka u toku ove humanitarne akcije i najmanje što smo mogli je da animiramo naše džematlije da se zajednički uključimo i budemodio podrške ovoj porodici, kao i hrabrom Muhamedu.

Tako smo putem sergija u našim džematima prikupili 10.606,10 KM, iz samog fonda „Berićet“ smo izdvojili 1.070 KM. Imami su, putem svoga udruženja Ilmijje također odlučili izdvojiti 500 KM za Muhameda, što u konačnici iznosi 12.176,10 KM.

Pored navedenog, uputili smo dopis Mešihatu Islamske zajednice u Njemačkoj sa molbom da se naši džemati u Njemačkoj uključe u pomoć našem Muhamedu, te se i ovim putem zahvaljujemo Islamskoj zajednici u Njemačkoj na čelu sa muftijom Fetićem, na razumijevanju i podršci u ovoj plemenitoj akciji.
Muhamed je trenutno sa svojom majkom smješten na klinici u Njemačkom gradu Essenu, gdje se obavljaju sve potrebne terapije za operativni zahtjev presađivanja koštane srži Muhamedu.
U brojnim sličnim akcijama naš narod je ‘osvjetlao obraz’ i pokazao svoju humanost i dobru bosansku dušu, nimalo ne sumnjamo da će tako biti i sada. Međutim, ne zaboravimo da smo u mubarek Ramazanu – mjesecu posta, ali i dove.
Sjetimo se u našim dovama našeg Muhameda i zamolimo Milostivg Gospodara da mu olakša i podari ozdravljenje, ali i da dobrim ljudima poveća nafaku, a njihovom sadakom ih štiti i čuva.

Senad ef. Omić, koord. socijalnog fonda „Berićet“

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.