Search
Thursday 25 July 2024
  • :
  • :

Maturijada 2017: Druženjem uz muziku i ples bosanskokrupski maturanti proslavili kraj srednjoškolskog obrazovanja

Maturijada 2017: Druženjem uz muziku i ples bosanskokrupski maturanti proslavili kraj srednjoškolskog obrazovanja

Sinoć je u Bosanskoj Krupi održana Maturijada, zabava koju za sve učenike srednjih škola s područja općine već sedmu godinu organizuje načelnik Armin Halitović.

U 2017. godini srednje škole, Opću gimnaziju i Mješovitu srednju školu “Safet Krupić”, završilo je 177 učenika, za 98 manje nego prošle godine, a od pretprošle kada je iz školskih klupa izišla prva poslijeratna generacija manje za 224 učenika.

Bosanskom Krupom jučer su, baš kao i ranijih godina kada je srednjoškolaca bilo znatno više, odjekivali pjesma, smijeh i prikladni povici. Svim građanima koji su sa oduševljenjem pratili kolonu učenika bilo je sasvim jasno kako je mjesec maj vrijeme maturanata, da je već od početka rezervisan za njihove nastavne i vannastavne aktivnosti. Jedna od, mogli smo se uvjeriti, dražih aktivnosti upravo je i Maturijada koju organizuje Općina i načelnik.

Maturanti su se sa svojim razrednim starješinama okupili u Malim adama gdje su se u jednoobraznim majicama pipremljenim posebno za tu prigodu fotografisali, družili sa prijateljima i sugrađanima. Potom su se uputili u šetnju gradom, nakon čega su otišli na zabavu u ugostiteljski objekt rezervisan isključivo za njih.

Većina je potvrdila da je tek tad i počela prava zabava. Do 00:00 sati, kada su učenici putnici i imali obezbijeđen prevoz kućama, zabavljala ih je grupa mladih i talentovanih muzičara „Bosk Band“.

Općina Bosanska Krupa organizacijom ove manifestacije mladima želi dati do znanja kako misli na njih, želi da se maturanti svih srednjih škola upoznaju i zbliže ako već nisu ranije, te steknu poznanstva koja će im mnogo značiti u životu, već kada odu studirati u druge gradove.

Maturanti su i ovaj put skrenuli pažnju na sebe, izazvali oduševljenje svih građana, zabavili se i na vrijeme otišli kućama, kako bi se počeli pripremati za ostale obaveze, a to su maturalni ispiti i maturalne zabave koje se organizuju u okviru školskih aktivnosti.

(Izvor: KABINET NAČELNIKA OPĆINE BOSANSKA KRUPA)

SHARES0
 
 Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.