Search
Monday 24 June 2024
  • :
  • :

Manifestacije: U Tešnju ostvareni brojni poslovni kontakti i dogovoreni novi poslovi

Manifestacije: U Tešnju ostvareni brojni poslovni kontakti i dogovoreni novi poslovi

drugog dana 13. sajma privrede “Tešanj 2017”, koji organizira Biznis centar Jelah – Tešanj, vladala je ogromna zainteresiranost. Brojni posjetioci u prilici su vidjeti više od 200 izlagača koji su došli iz Bosne i Hercegovine, ali i zemalja regije.

Prvi put 

Tešanjski sajam jedinstvena je prilika da se širokoj masi predstavi firma, ali i sklope nova partnerstva. Upravo zbog toga, prvi put na sajmu je firma AMT-METRIKS d.o.o. iz Tešnja. 

– Zastupnici smo nekoliko njemačkih firmi u oblasti mjerne opreme i metodologije, zadovoljni smo posjećenošću i organizacijom. Već smo imali dosta posjeta i ostvarili dosta kontakata, što je i cilj sajma – kaže Ajdin Mešić iz AMT-METRIKS-a.

U halama s brojnim štandovima je i onaj “Energotehnike” iz Doboja. Kako nam priča Bojana Ristić, došli su prezentirati svoj rad. Jedini u BiH proizvode predizolovane cijevi koje se koriste za vrelovode i toplovode, s čim su željeli upoznati posjetioce sajma.

Vinko Šaporac je treći put na sajmu u Tešnju. On predstavlja firmu GIP-2 iz Teslića, koja radi isključivo za austrijsku firmu, no navodi da im je ovaj sajam inspiracija i podstrek da počnu prodavati na bh. tržištu.

Iz Kraševa kod Tešnja proizvodnju dekorativnog kamena došao je prezentirati Irfan Mujkanović u ime firme “Hidroline”. Prvi su i jedini u BiH koji iz temelja prave ovaj proizvod. 

– Bio je cilj imati naš domaći proizvod koji ćemo jednog dana i izvoziti van BiH. Ovaj sajam prilika je predstaviti modele, a što je već prvog dana sajma oduševilo posjetioce koji su pokazali ogromno interesiranje za štand, što je premašilo naša očekivanja – govori Mujkanović.

Svake godine na sajmu u Tešnju učestvuje Safet Orgić, direktor Tvornice alata iz Bugojna. 

– Već smo postigli veliki uspjeh, dogovorili neke poslove i sastanke, tako da je željeni efekt već postignut – kaže Ogrić.

Prvi put na sajmu je kompanija “Agentplus” iz Zagreba. 

– Došli smo ovdašnjim privrednicima prezentirati naše usluge organiziranja međunarodnog prijevoza. Zadovoljni smo zainteresiranošću i odazivom posjetilaca – kaže Aida Sokol iz “Agentplusa”.

Iz Mostara u Tešanj već drugi put dolazi i Sanjin Topić, direktor kompanije “Nobel”, koji je, upravo zahvaljujući odličnom rezultatu postignutom prošle, odlučio i ove godine sudjelovati na sajmu. 

Dobro iskustvo 

– Posjeta je odlična, očekivanja su velika, a, ako iskustvo bude kao prošlogodišnje, onda je neminovno da ćemo uspostaviti što veći broj poslovnih partnera – kaže Topić, koji na svom štandu izlaže program električnog grijanja i električnog bojlera te sisteme za uštedu i tretiranje vode.

Večeras dodjela nagrada

Tokom sajma organizirane su brojne prezentacije, a jučer je održana sjednica Skupštine Privredne komore Federacije BiH, dok je u večernjim satima upriličena svečana zabava za učesnike sajma.

Dodjelom zahvalnica za učesnike sajma i koncertom Eldina Huseinbegovića večeras će biti završen ovogodišnji, 13. po redu sajam u Tešnju.

 

 

 

Autor: D. PAŠALIĆ 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.