Search
Monday 28 September 2020
  • :
  • :

Jedna lijepa priča iz Velike Kladuše,,Stari grad Podzvizd”’

Fotografija Bošnjaci u Hrvatskoj.

Naselje se nalazi u blizini Velike Kladuše i jedno je od značajnih historijskih lokaliteta u našoj domovini. Mještani su se organizirali oko zajedničke ideje potpomognuti mnogobrojnom dijasporom da očuvaju i konzerviraju ostatke materijalne baštine kako bi ju sačuvali za naraštaje koji tek dolaze.Fotografija Bošnjaci u Hrvatskoj.

Fotografija Bošnjaci u Hrvatskoj.

Pored manjih zahvata na zidinama grada koji je i nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine, mještani su uredili prilazne staze i puteve do lokaliteta Starog grada, uredili su tematski park koji je već uvelike postao turistička atrakcija domicilnog stanovništva ali i šire.Fotografija Bošnjaci u Hrvatskoj.

S obzirom da Velika Kladuša nema turističku zajednicu, svaki vid promocije im dobro dođe kako bi njihovu priču još dodatno mogli obogatiti jer mnoštvo je projekata u najavi i čekaju realizaciju.

Ima tu za svakog ponešto, šume bagrema i borova isprepletene mnoštvom staza od kojih dvije vode i na obližnja vještačka jezera zadivit će svakog šetača i putnika-musafira namjernika.Ž

Fotografija Bošnjaci u Hrvatskoj.

Fotografija Bošnjaci u Hrvatskoj.

S obzirom da se MZ Podzvizd sastoji od 7 podružnica u najavi je i gradnja 7 namjenskih bungalova koji bi nosili nazive po podružnicamaFotografija Bošnjaci u Hrvatskoj.

Kada se umorite, uz stazu su postavljene mnogobrojne klupe za odmor a u centralni dio parka se stacionirao i jedan mali bar gdje se možete osvježiti sa raznim sokovima ali u ponudi je i zanimljiv gastronomski meni. Alkoholna pića se ne poslužuju a nije moguć niti prilaz sa autima do parka izuzev dostave

Lokacija je za svaku preporuku.

Fotografija Bošnjaci u Hrvatskoj.

Hvala Vam što vašim vještim rukama oblikujte ono srce koje nosimo u sebi kada smo daleko a to srce se zove “Naša domovina, Bosna i Hercegovina”

Denis Beganović

 

 

macanovici.net
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.