Search
Monday 10 August 2020
  • :
  • :

I TO JE ESTRADA: Kolege priskočile u pomoć prijatelju

Da ima onih koji ne zaboravljaju vrijeme kada je njihov kolega, ne štedeći sebe, pomagao drugima, pokazuje koncert koji će se 13. novembra ove godine, sa početkom u 19 sati, održati u sarajevskom hotelu „Saraj“.

Po riječima Bahrije Hadžialić, predsjednice Udruženja poštovalaca lika i djela Safeta Isovića i inicijatora ove manifestacije, radi se o humanitanom koncertu sa kojeg će ukupan prihod od prodatih ulaznica, po pojedinačnoj cijeni od deset konvertibilnih maraka, biti usmjeren za participaciju troškova operativnog zahvata kojem treba biti izložen njihov kolega Mirsad Jarović.

Uz orkestar „Zlatne strune“ pod rukovodstvom Ismeta Arnauta i specijalnim gostom Damirom Galijaševićem, nastupit će Mirsadovi prijatelji i kolege:

Hamid Ragipović Besko, Hasiba Agić, Bahrija Hadžialić, Alma Subašić, Branka Sovrlić, Vesna Hadžić, Subhija Šehović, Amir Duraković, Amir Zolj, Amela Zuković, Arif Alajbegović, Semir Hasić, Ivan Grubešić, Andrija Števanić, Džani Hot, Mirhad Okanović, Enver Zukić i humorista Ismet Horo. Program će moderirati Enver Šadinlija.

– Naš kolega Mirsad se protivio ovakvoj akciji. Međutim, imajući u vidu ozbiljnost situacije u kojoj se on nalazi i brzinu kojom treba izvesti operativni zahvat pristao je da prihvati našu pomoć. Ovom akcijom pokušavamo mu se odužiti za sve on što je on, u vremenu iza, činio za nas i za sve druge kojima je pomoć bila potrebna – kaže Bahrija Hadžialić.

Oni koji ne mogu prisustvovati koncertu, a žele pomoći Mirsadu Jaroviću, svoj prilog mogu uplatiti na njegov račun broj: 1401035000302793 otvoren kod „SBERBANK BiH“ d.d. Sarajevo

Exspres Sabloid.ba
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.