Search
Saturday 10 June 2023
  • :
  • :

Hasan Keranović: RTVTK posjetila Bujrum kuću i snimila emisiju Bosnoljublja

Opis nije dostupan.

Cazinjanin Hasan Keranović iz cazinskog naselja Ponjevića, inače mnogima je poznat po svom volonterskom radu i očuvanju tradicije i običaja. U svojoj Bujrum kući u Ponjevićima ugostio je ekipu RTVTK, povodom snimanja emisije Bosnoljublja.
Opis nije dostupan.
Bujrum kuća Ponjevići – dočekala je mnogo musafira povodom snimanja serijala emisije “Bosnoljublja”, koju je snimala ekipa RTVTK Televizija tuzlanskog kantona. Emisija “Bosnoljublja” donosi nam dah sevdaha, priče o tradiciji i promoviše tradicionalnu muziku Bosne i Hercegovine. Veliko hvala ekipi RTVTK-a, što su došli i snimali jednu emisiju u avliji Bujrum kuće u Ponjevićima.Opis nije dostupan.
Posebno hvala gostima koji su se odazvali na snimanje emisije. Hvala Udruženju Koprivna – u izvedbi izvornih pjesama, koreografija, sevdaha i promociji domaćih jela, Mehmedu Hašiću – mom komšiji koji je glumio u filmu Bitka na Neretv , Harisu Tahiroviću – koji je sve popratio lijepim tonovima harmonike, djeci iz moga sela Ponjevića – s kojima sam izveo par zanimljivih igara, estradnom umjetinku gospodinu Ramizu Brkiću – u izvedbi nekoliko sevdalinki, kao i svima ostalima musafirima koji su bili učesnici.Opis nije dostupan.
Ovo je zaista snimljena jedna od najboljih emsija u produkciji RTVTK-a. I ovog puta sam se potrudio oko same pripreme scene u avliji Bujrum kuće. Nije mi bilo teško ništa, nisam žalio ni trun znoja prolivenog, jer i dalje ću ponosno svojim radom i zalaganjem raditi na očuvanju tradicije i običaja.
U emisiji je bilo najviše sevdaha, izvornih pjesama, starih običaja, zanimljivih događaja, dječiji igara, te prikazana i stara tradicionalna jela.Opis nije dostupan.
Mnogo hvala na velikoj podršci mom radu, gospođi Erdi Režepagić, urednici i voditeljici serijala emisije Bosnoljublja. Hvala na velikoj podršci Motelu Aladin iz Gornje Koprivne, kao i komšiji Muminu Hašiću….
Opis nije dostupan.
izvor,
,macanovici.netKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.